Re: Odkoupení neprodaných zásob zboží
Problem je v tom, že pan si udělal inventuru a jelikož je zboží velice podobné, tak podle soupisu je těžko dohledatelne(podobné druhy, jen jiné barvy) nepřesné názvy. Měla bych po něm požadovat původní faktury od zboží? Jde mi o to, abych měla já v účetnictví na začátku všechno v pořádku. Nevím, co požaduje FU a co např. ŽU. Šel regál po regálu a pojmenoval si položky podle svého. Můžete mi ještě poradit jak by měla vypadat smlouva i faktura. Díky za Váš čas.
Re: Odkoupení neprodaných zásob zboží
nějakou jednoduchou kupní smlouvu můžete najít přes google.cz
nepotřebujete jeho původní faktury, on by měl na dodací list napsat název zboží (nemusí být stejný jako od původního dodavatele) a počet ks, na fakturu pak také název zboží, jednotkovou cenu, počet ks (nebo aby nemusel znovu vypisovat, uvede na dodací list i jednotkovou cenu a na fakturu napíše prodej zboží dle dodacího listu č. xx, který je nedílnou součástí daňového dokladu, a to v případě, že je plátce DPH)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.