Re: vyrovnávací období
Já osobně vám neporadím, protože vyrovnávací období již nějakou dobu nemusím počítat, stanovili jsme vyrovnávací období 1 měsíc, tam to mám bez problému. A už nemám moc v hlavě, jak jsem to kdysi počítala, nerada bych vám nyní špatně poradila. Počkejte, zda vám neporadí někdo jiný.
Já se k vyrovnávacímu období nechci vyjadřovat, nemám s tím žádné zkušenosti, ale odpracované dny pro nárok na dovolenou řeší v těchto případech ZP:
"...se posuzuje zaměstnanec, který je zaměstnán po stanovenou týdenní pracovní dobu, jako by v kalendářním týdnu pracoval 5 pracovních dnů, i když jeho pracovní doba není rozvržena na všechny pracovní dny v týdnu.."
Máte pravdu, vyrovnávací období se stanovuje v týdnech. Dali jsme do vnitřních předpisů, že vyrovnávací období u nerovnooměrně rozložené prac. doby je kalendářní měsíc a zatím to při všech kontrolách prošlo. Poradila nám do jedna mzdovka z autodopravy, že už to tak mají asi 15 let, nikdy na to žádná kontrola neměla výhrady. Tak uvidíme.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.