Re: přesčas - začínající mzdová PROSÍM
>Prosím Vás, začínám ve mzdách a mám první přesčasy a
>nejsem si jistá, zda program počítá správně, nezdá se
>mi to. Zaměstnanci mají přesčas sobotní, program
>spočítá základ přesčas 2x a pak práce přesčas 25% a práce
>přesčas 50%, je to správně? Máme měsíční mzdu, ta je
>daná, tam hodiny navíc nejsou. Základ přesčas není
>průměrem na dovolenou, ale jen základ. Je to správěně?
>Na pásce:
>měsíční mzda
>osobní ohodnocení
>základ přesčas 818,--
>základ přesčas 818,--
>práce přesčas 25% - 266,--
>práce přesčas 50% - 532,--
>
>nemám přesčas 25% + jeden základ odmazat?
>
>Děkuji Kamila
Máte něco špatně v nastavení. Máte mít základ za přesčas + přesčasový příplatek + příplatek za práci v sobotu.
Pokud napíšete veškeré údaje nezbytné pro výpočet, pak vám výplatu přepočítám, zda máte spočítanou správně.
>
Základ 10 000,--
Osobní oh. 8 000,--
Procenta 30% ze základu 3 000,--
To je základ měsíční mzdy. Měl dovolenou, takže je to takhle:
měsíční 4 546,--
osobní 3 637,--
procenta 1 364,--
dovolená 12 dní - 12 773,-- (průměr na dov. 141,92)
příplatek noc 765,--
příplatek odpolední 300,--
přesčas 7,5 hodiny sobota, který je počítaný z poměrné části mzdy (ze základu a osobního):
přesčas základ 109,09 x 7,5 = 818,--
práce přesčas (z průměru pro dovolenou 141,92) 50% - 70,96 x 7,5 = 532,--
Odpočet na zaměstnance a dvě děti.
Děkuji Vám moc, jste hodná.
Děkuji Vám moc za pomoc. Je to tedy tak, že čistá mzda je
20 221,-- a hrubá 24 735,--?
Ale stejně mi nejde do hlavy, kde je ten den zaplacený navíc, když se platí jen základ přesčas a práce přesčas 50%. V měsíční mzdě není ten den navíc započítaný. Nevím jestli to píšu správně, přijde mi, že dostanou málo za den odpracovaný navíc. Když se to nepočítá ani z průměru.
Pokud chápu dobře, pak měl odpracovaných 75 hodin + 7,5 přesčas. Těch 75 hodin máte zaplacených v částce 4 546,- (10 000:165x75). A 7,5 hodin za přesčas je zaplaceno částkou 818,-Kč a plus k tomu máte přesčasový příplatek 532,-Kč. Takže je to v pořádku.
Ufff, tak to jsem ráda, děkuju. Ale ten jeden základ přesčas 818,-- a příplatek 25%, který program vyjíždí, mám odmazat. Zůstane pouze jeden základ přesčas 818,-- a příplatek 50%, je to tak?
Nezlobte se, zamotala jsem se do toho.
Moc děkuju za trpělivost.
Ze zákona je 10%. Ale podívejte se, jakou máte (zřejmě ve vnitřních předpisech) stanovenou výši pro příplatek za S+N. Ze zákona je přesčasový příplatek 25%, vy dáváte 50%. Příplatek za odpolední směnu ze zákona nenáleží žáden, vy poskytujete. Takže podívejte se, kolik máte dávat za víkendy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.