Re: Daňový bonus
Tak já bych jí ty dvě děti dala až po doložení rozsudku o svěření do výchovy (rozsudek musí mít razítko nabytí právní moci). Vy jste jí tyto děti uplatňovala, takže doufejme, že rozsudek přinese (jako že Vám ho přinesla hned před uplatńováním). To 3. dítě je předpokládám její, takže to bych uplatnila hned bez nějakých dalších potvrzení. Pokud bych na něj zapomněla, opravila bych to hned.
Naštěstí jsem neuplatňovala ani ty dvě - čekám na ten rozsudek a stále se k tomu doložení nějak nemá.
Můžu tedy v další výplatě zaměstnankyni doplatit daň. bonus na dítě za měsíce, kdy na něj měla nárok (při dosažení poloviny minimální mzdy)? Ovlivní to nějak vyplňování vyúčtování daně ze závislé činnosti, které budu dokládat FÚ za rok 2013 do konce ledna 2014?
Já bych na to zapomenuté dítě zvýhodnění opravila (při dosažení aspoň 4000 Kč měla nárok), protože v RZD by ho nedostala, pokud by celoroční příjmy neměla aspoň 48000 Kč. A v tom případě škoda neuplatňování těch dvou, nevím, proč rozsudek nedokládá.
Vyúčtování to myslím ovlivní, protože v některých měsících bonus měl být a nebyl a pak zas měl být nižší a byl vyšší, takže se to bude muset zpřeházet v řádcích. Ale v součtu to pak vyjde stejně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.