Re: Účetní program pro malou firmu
Díky za tip, takhle nějak podobně jsem to chtěl udělat, měsíc používat paraleleně dvě demoverze a pak si vybrat. Jen přemýšlím, které :-) Určitě jsou ještě na trhu menší programy, Kastner Software, MRP apod., ale o těch nemám ani páru, tak jsem jen chtěl názor místních účetních, jestli je někdo ze svého programu vyloženě unešený a nedá na něj dopoustit :-)
Dobrý den,
pokud je to jen pro menší firmu, tak mám velmi dobré zkušenosti s Pohodou, pružně reaguje na změny, po nastavení hodně věcí dělá pak automaticky a šetří čas a práci. Navíc mi vždy dokázali poradit na jejich podpoře na telefonu nebo mailu, a to velmi rychle. Koukněte na jejich stránky, mají i videonávody.
Odhadnul jste to dobře. Abra je velmi dobrý SW, v účetnictví není nic, co by mi chybělo, navíc ta flexibilita....
Náklady na pořízení jsou přijatelné, ale maintenance je asi jedno z nejvyšších na trhu (vzhledem k pořiz. ceně).
Abra a Helios jsou zhruba stejná kategorie SW.
Já momentálně přecházím ze STEREA na POHODU, protože mi u STEREA nevyhovovalo, že není windowsovský, špatně se z něj exportuje do excelu, má nepřehledné saldo se kterým se nedá moc pracovat a obecně mi připadá že má omezenou možnost úpravy sestav, filtrování, nelze z jedné agendy "na kliknutí" přejít do zdrojového dokladu v jiné agendě atd a ještě mě limituje tím, že je určen jen pro nějaký typ PC a já na to musím myslet, když si pořizuji nový komp...... V práci pracuji v MONEY S3 a ten je tak na půl cesty. Pro mě je uživatelsky nejpřívětivější POHODA.
Pro mě osobně je Pohoda taky příjemná. Problém nastává ovšem tehdy, pokud je třeba něco řešit s technickou podporou - je nepružná, pomalá a za standardní věci, které Pohoda neumí, chtěji programátoři zaplatit...
Za vše mluví např. fakt, že jsem je žádal, prosil, škemral, že by bylo dobré, aby u dodací adresy bylo možno nastavit stát (je naprosto něžná věc adresa Česko, dodání Slovensko) - to byl takový problém, že jim to trvalo cca rok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.