Re: Výpověď po RD a nová PN
nejsem sice mzdová účetní, ale podle mého názoru není povinností nahlásit, že je opět těhotná, je to jen slušnost. A kdy to nahlásí, jestli po 3měsících, po půl roce jen a jen na ní. Zároveň vy ji nemůžete dát výpověď, osobně by byla hloupá, kdyby vám to podepsala.
Děkuji za názory, nejde mi o to, jestli může dostat výpověď. Ona ji podepíše, chce skončit PP. Já nejsem zaměstnavatel, je to známá. Jde mi spíš o to ostatní. Když podepíše 18. ráno a 18. odpoledne se nechá uznat práce neschopnou.....jak s tou nemocenskou, mateřskou a rodičákem - na co bude mít nárok, z čeho se bude počítat a kdy bude končit PP a dostane odstupné...Děkuji
Takže já jsem z to všechno pochopila takto: Jí končí 17.10 RD. Ona ale nechce nebo nemůže nastoupit do práce, ale před zaměstnavatelem chce dělat, jako že 18.10. do práce chce, protože ví, že ten jí chce dát výpověď a odstupné. Takže 18.10. přijde do práce, převezme si výpověď. Pak půjde k doktorovi a zůstane na neschopence až do PPM. Výpovědní doba poběží od 1. listopadu a pracovní poměr by měl skončit 31.12., ale ona bude stále nemocná. Aby ten den pracovní poměr skončil a ona dostala v prosincových mzdách odstupné, musí nejpozději v tento den zaměstnavateli dát prohlášení, že na prodloužení výpovědní doby netrvá. Pokud mu toto neprohlásí, tak jí pracovní poměr ukončen nebude a ona zatím nedostane to odstupné.
Předpokládám, že jí jde o to odstupné, protože proč jinak by chtěla, aby pracovní poměr skončil? Vždyť by to mohla udělat tak, že zaměstnavateli řekne o svém těhotenství a navíc místo návratu do práce bude mít od 18.10. neschopenku, takže on jí výpověď nebude moci dát a ona nebude muset do práce nastoupit. Zůstane dál jeho zaměstnankyní, bude na nemocenské, pak na mateřské, pak si může vyčerpat dovolenou, pak nastoupí na rodičovskou....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.