Re: mezera v číselné řadě dokladu
Díky, jen - hlavní ekonom v tom problém vidí. Chtěl by, abych vystavila další fakturu s číslem té chybějící - a řekl mi, že v žádném případě doklad v šanonu chybět nesmí!! I když tu novou založím mezi faktury s datem minulého měsíce. Je mi to divné, nevíte odkaz na nějaký paragraf? Prosím, kdo máte zkušenost.
Ať nehledá problémy, tam kde nejsou a jako bychom jich neměli dost. Běžně do šanonu tam, kde se to stane dám kus papíru a napíšu např. faktura č. to a to zneplatněna, neodsazena chybou softwaru apod. Někde v zákoně je, že číselná řada má být zachována, ale tímhle vše vyřešíte.
Mám Pohodu - ta mi také nevytiskne prázný formulář faktury. Do aresy ručně zadám neobsazené číslo, do textu dám text neobsazené číslo, DUZP dám stejné jako na následující faktuře a vytisknu v programu zaúčtování faktury. Nebo něco obdobného, co Vám program umožní - na něj se rukou podepíši. Jestli si chcete ve wordu napsat, že se Vám neobsadilo číslo, tak určitě to jde také. Auditoři ro respektují. Ta díra v číselné řadě by jim také vadila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.