Re: Prosím o radu - DPP
Vám ji neprodloužil a PP skončilo již dříve? Jste u něho zaměstnaná nebo ne, nebo na zkrácený? Nerozumím tomu, jaký vztah mezi sebou máte. Když budete mít DPP do 10tis neplatíte soc. a zdrav., což je výhoda, ale má to i nevýhody, nad 10tis ano, vzdy omezeno 300hod ročně, nebo můžete být osoba pečující o dítě do 7let, nemusíte platit ZP, nahlasíte na zdrav. pojišťovně, soc. je dobrovolné, nevím, jestli je to srozumitelné, ale zkuste upřesnit vaši otázku
Děkuji za reakci.. smlouvu zatím mám, PP ještě není ukončen,
vztahy jsou v pohodě, protože firma není v nejlepší situaci a je tam
spíš tendence lidi propouštět, než zaměstnávat, domlouvali jsme se,že bych si prodloužila RD a dále pracovala na dohodu, RD už ale prodloužit nelze, takže přemýšlím, co by pro mě bylo nejlepší řešení.. dohoda vychází většinou do 10.000,-..děti jsou nahlášeny ve školce na celodenní provoz..
1,osobně si myslím, že RD lze prodloužit, ale bez peněz, což by byla pro vás zřejmě nejlepší varianta. do školky děti dávat můžete, věk se sleduje jen do 2let dítěte.
2, další varianta by byla, že by jste u zaměstnavatele požádala o neplacené volno, přihlásila by jste se u své ZP, že pečujete o dítě do 7let, ale čím si nejsem jistá, jesti můžete pracovat u svého zaměstnavatele ikdyž na DPP.
3, dostala by jste výpověď pro nadbytečnosti + odstupné, ale být na UP nebudete moci, protože váš výdělek bude zřejmě vyšší než 4250kč hrubého, tak to by jste si musela sama platit ZP
Jak jsem se již psala DPP je pouze do 300hod, takže to řešení je jen na krátkou dobu. Kdyby jste pracovala jen 20hod, tak vám to snad vyjde do konce roku, ale příští rok by jste mohla jen necelý 4měsíce
>>>>nahlásit ? Podle sdělení ÚP už RD bohužel prodloužit
>>>>nelze,
>>>>už mám vybráno víc jak 220.000..
To, že máte vyčerpaný rodičovský příspěvek nemá souvislost s rodičovskou dovolenou u zaměstnavatele.
>>Děkuji za reakci.. smlouvu zatím mám, PP ještě není
>>ukončen,
>>vztahy jsou v pohodě, protože firma není v nejlepší
>>situaci a je tam
>>spíš tendence lidi propouštět, než zaměstnávat,
>>domlouvali jsme se,že bych si prodloužila RD a dále
>>pracovala na dohodu, RD už ale prodloužit nelze,
>>takže
>>přemýšlím, co by pro mě bylo nejlepší řešení.. dohoda
>>vychází
>>většinou do 10.000,-..děti jsou nahlášeny ve školce
>>na
>>celodenní provoz..
>1,osobně si myslím, že RD lze prodloužit, ale bez
>peněz, což by byla pro vás zřejmě nejlepší varianta. do
>školky děti dávat můžete, věk se sleduje jen do 2let
>dítěte.
Rodičovská dovolená je jen do 3 let věku dítěte, potom je možné se souhlasem zaměstnavatele čerpat neplacené volno.
>2, další varianta by byla, že by jste u zaměstnavatele
>požádala o neplacené volno, přihlásila by jste se u
>své ZP, že pečujete o dítě do 7let, ale čím si nejsem
>jistá, jesti můžete pracovat u svého zaměstnavatele
>ikdyž na DPP.
Budete-li pro ZP rodičem celodenně pečujícím o dítě, nebude možné dávat na celý den dítě do školky.
>3, dostala by jste výpověď pro nadbytečnosti +
>odstupné, ale být na UP nebudete moci, protože váš výdělek
>bude zřejmě vyšší než 4250kč hrubého, tak to by jste si
>musela sama platit ZP
>Jak jsem se již psala DPP je pouze do 300hod, takže to
>řešení je jen na krátkou dobu. Kdyby jste pracovala
>jen 20hod, tak vám to snad vyjde do konce roku, ale
>příští rok by jste mohla jen necelý 4měsíce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.