Re: OSVČ SP hlavní nebo vedlejší činnost
Obecně - "někde" musí zaplatit aspoň minimum na ZP.
Z odměny 1000 Kč v sro to asi nevyjde :-)
Výše příjmů se pro posouzení hlav/vedl nebere v potaz. Pokud si v sezoně na sportovní činnost vydělá dost - tak stejně musí platit Sp i ZP vypočtené z této činnosti. Tam by mu případná OSVČ vedlejší asi moc nepomohla (nebo nevím, k čemu by pomohla).
A máte pravdu - odměna ze sro do 2500 je bez odvodů na SP.
*** Dobrý den, moc díky za odpověď. Minimum ZP si platí jako OSVČ. Informace od klientů bývají bohužel zkreslené a to bude i v tomto případě. Zavolám na OSSZ a zeptám se - on se totiž k OSSZ registruje vždy jen po dobu sezony pískání hokeje a je pravda, že SP platí více než minimum, takže rovněž nechápu, proč to řeší - lepší platit měsíčně zálohy než pak vše doplácet najednou :-(
Hezký den, Val
--- dříve býval zaměstnaný na HPP, takže to neřešil, ale z práce odešel a založil si vlastní firmu, takže nyní kromě toho hokeje v sezónu nemá nic, jak píšete. Dnes se mi nepodařilo na OSSZ dovolat, budu zkoušet a uvidím, co mi řeknou. Napíšu, jak jsem dopadla.
Moc děkuji za trpělivost :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.