Re: Google AdWords
Musíte provést tzv. revers charge, tedy DPH jak na vstupu,tak na výstupu. Faktura Google zůstane stejná, ale třeba interním dokladem zaúčtujete DPH na vstupu (řádek č.5 přiznání) a zároveň na výstupu (řádek č.43 přiznání) ve stejné 21% výši. Musí se Vám tam dostat jak základ DPH, tak daň. Výsledek je nulový, nikomu nic platit nebudete, ale uvést do přiznání to musíte. Softwary jako Pohoda nebo Money na to mají samostatnou funkci a vytváří doklad samy.
Hrozně moc děkuji! Teď jste mě trošku nakopla, ale já v původním dotazu nenapsala, že nejsem plátce DPH, jsem jen Identifikovaná osoba. Takže asi zaúčtuji FP tak jak jsem ji obdržela s 0% DPH, jen na 1500 Kč a úhrady z banky ve stejné výši. Pak vystavím interní doklad. A na přiznání uvidím, že mám doplatit 315 Kč. No, jdu to nějak vyzkoušet v praxi :-) Ještě jednou děkuji!
Myslím si,že to máte tedy dobře. Jako identifikovaná osoba nemáte nárok na odpočet, jen musíte daň odvést finančnímu úřadu a správně vykazujete na řádku 5. Musí tam být i ten základ daně (1500) aby FÚ mohl zkontrolovat,že výpočet samotné daně je správně, ale zaplatíte jen tu daň 315,-Kč na účet finančního úřadu. Jinak máte vše dobře, i ty řádky 62 a 64
Nemáte zač, at se Vám daří
>
>>Myslím si,že to máte tedy dobře. Jako identifikovaná
>>osoba nemáte nárok na odpočet, jen musíte daň odvést
>>finančnímu úřadu a správně vykazujete na řádku 5.
>>Musí
>>tam být i ten základ daně (1500) aby FÚ mohl
>>zkontrolovat,že výpočet samotné daně je správně, ale
>>zaplatíte
>>jen tu daň 315,-Kč na účet finančního úřadu. Jinak
>>máte
>>vše dobře, i ty řádky 62 a 64
>
>Ani nevím jak vám poděkovat... Dělám to DPH poprvé a
>tak jsem opravdu vděčna za každou pomoc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.