Re: DUZP při přijetí služby-tuzemsko
Ještě tedy pro tu moji natvrdlou hlavu:-) jsem z toho pořád nějaká zmatená :_( Vždy když dostanu fakturu, DUZP bude den, který je uveden na faktuře a uplatnění DPH ke dni přijetí dokladu? Nebude DUZP stejné jako uplatnění DPH(tedy ke dni obdržení dokladu?)Moc děkuji
Ano, ony to jsou dvě kategorie, dle § 21 a násl. zákona o DPH je den uskutečnění zd. plnění zjednodušeně den, kdy k plnění dojde. ALe přesto, že nastal den uskutečnění zd.plnění neznamená to ještě, že máte nárok na odpočet daně. Tento nárok máte dle §73 ZDPH až v okamžiku, kdy v ruce držíte daňový doklad. ( netýká se reverse charge).
Aha,já totiž myslela, že když si zadávám do systému fakturu přijatou, (datum účetního případu)tak DUZP i uplatnění bude v den obdržení dokladu. (v den účetního případu)Takže DUZP vždy napíšu datum,které je uvedeno na faktuře a uplatnění DPH v den obdržení (uskutečnění úč.případu)...
OK, moc Vám děkuji. Já si totiž původně myslela (nebo spíš bylo mi to tak řečeno :_( ,že DUZP je den přijetí dokladu. Takže jdu si upravit doklad, kdy DUZP tedy dám dle data na faktuře a uplatnění DPH dle data, kdy jsem přijala fakturu. Snad už to říkám správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.