Re: Dovoz ze 3.zemí a DPH-Jana N.
ta doprava by měla být do 1. místa určení v ČR, měli byste k hodnotě zboží připočíst celou hodnotu dopravy, kterou vám vyfakturoval dopravce
pokud fakturu nebudete platit, neměli byste ji vůbec účtovat na 501,
účtovat budete pouze clo a samovyměření na základě dovozního JSD
Pohodu neznám, ale někdo vám určitě poradí, jak nastavit reverse charge u dovozu zboží
fakturovat byste pak měli pouze váš vlastní výrobek
měli byste se poradit s odborníkem, zda propuštění do volného oběhu je v po řádku, zda nemělo jít o aktivní zušlechťovací styk v podmíněném systému nebo systému navracení
Děkuji, to co píšete dokážu udělat i zaúčtovat, jen mi nebylo jasné jak postupovat s ohledem na fakturu, doprava byla zajištěna a uhrazena dodávajícím-objednatelem v jedné osobě z NO, on objednal finální výrobek u nás, ale dodal si na něj sám některé díly, CÚ na tuto dodávku přišel na kontrolu a udělal co udělal, tj. proclil a propustil do volného oběhu, proto, že nemáme povolení Cú k AZS. Takže shrnuto: pouze JSD-clo 4.759,- a dopravu-2.250,-jako vedlejší započítané výdaje=celkem 7009,- + DPH1.472,- a do řádků 7/42 DPH.
Děkuji
Děkuji za Vaši pomoc, ale s tím ř.42/43 budu mít problém, abych se v účtu dostala na ř.43 musela bych dát členění ne dovoz zboží, ale pořízení z EU a to není pravda, myslím, že není možné mít ve zdanit.plnění -dovoz zboží a v nároku na odpočet dát pořízení z EU. Ale to doladím s Fú. Uzavřela jsem cvičně přiznání k DPH a má to logiku, program hodí na ř.43 dodání z EU a do ř. 42 jen to co se týkalo dovozu zboží. Jeví se to dobře.
Jak píšu to co je v ř.7 se mi přeneslo do ř.42-odpočet DPH při dovozu zboží ze 3.země, program to má tak nastavené-Pohoda to píše i v odpovědi na dotaz o vyměření DPH při dovozu ze 3.země, do ř.43 dá vše z ř.3-13, ale mimo ř. 7, jedině co mě napadá přepsat řádek v nastavení pro DPH a to zjišťuji, že nejde, jen pro zajímavost co se dává do ř. 42? Děkuji
Pro majitele Pohody, pokud toto ještě někdo čte, lze ř. v přiznání k DPH obejít tak, že si zkopíruji v nabídce členění DPH tu nabídku, kde mi vyhovuje řádek pro přiznání a jen si přepíši texty, jakého případu se zaúčtování týká, takže Vás, kteří se mi snažili poradit poslechnu a předělám číslo ř. z 42 na 43. Děkuji
>>>>>>a propustil do volného oběhu, proto, že nemáme
>>>>>>povolení Cú k AZS. Takže shrnuto: pouze JSD-clo
>>>>>>4.759,- a
>>>>>>dopravu-2.250,-jako vedlejší započítané výdaje=celkem
>>>>>>7009,- + DPH1.472,- a do řádků 7/42 DPH.
>>>>>>Děkuji
>>>>>ano, akorát ř. 43; >>>>Děkuji za Vaši pomoc, ale s tím ř.42/43 budu mít
>>>>problém, abych se v účtu dostala na ř.43 musela bych
>>>>dát
>>>>členění ne dovoz zboží, ale pořízení z EU a to není
>>>>pravda, myslím, že není možné mít ve zdanit.plnění
>>>>-dovoz
>>>>zboží a v nároku na odpočet dát pořízení z EU. Ale to
>>>>doladím s Fú. Uzavřela jsem cvičně přiznání k DPH ař. 42 je pro účely, kdy je
>>>>>správcem
>>>>>daně celní úřad (např. porušení celních předpisů
>>>>>atd.)
>>>>má to logiku, program hodí na ř.43 dodání z EU a do
>>>>ř.
>>>>42 jen to co se týkalo dovozu zboží. Jeví se to
>>>>dobře.
>>>
>>>na ř. 42 nepatří nic, musíte to mít v ř. 7 a pak v ř.
>>>43, který je součtem ř. 3 - 13
>>Jak píšu to co je v ř.7 se mi přeneslo do
>>ř.42-odpočet
>>DPH při dovozu zboží ze 3.země, program to má tak
>>nastavené-Pohoda to píše i v odpovědi na dotaz o
>>vyměření
>>DPH při dovozu ze 3.země, do ř.43 dá vše z ř.3-13,
>>ale mimo ř. 7, jedině co mě napadá přepsat řádek v
>>nastavení pro DPH a to zjišťuji, že nejde, jen pro
>>zajímavost co se dává do ř. 42? Děkuji
>Pro majitele Pohody, pokud toto ještě někdo čte, lze
>ř. v přiznání k DPH obejít tak, že si zkopíruji v
>nabídce členění DPH tu nabídku, kde mi vyhovuje řádek pro
>přiznání a jen si přepíši texty, jakého případu se
>zaúčtování týká, takže Vás, kteří se mi snažili poradit
>poslechnu a předělám číslo ř. z 42 na 43. Děkuji
ř. 42 je pro účely, kdy je
správcem daně celní úřad (např. porušení celních předpisů)
ne při samovyměření
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.