Re: dodatečné přihlášení k rozhlas.popla
Přišlo to od Českého rozhlasu. A podle zákona 348/2005 musí platit právnická osoba za každý vlastněný rozhlasový přijímač (v kanceláři, v autě, pokud má tuner pro příjem DVB v počítači tak i za počítač). Ale odkdy platit - doplati to zpětně od pořízení auta?
Za přijímač zaměstnanců nebudu platit ani omylem. Buď si ho odnesou, nebo budu tvrdit, že si ho přinesli před týdnem (neužívám ho víc než měsíc). Ale nemůže být problém u aut? V účetnictví přece mohou zjistit, že auto (i s přístrojem) vlastním dva roky a přihlásila jsem ho až teď.
Taky by mne zajímalo odkud informace berou. Nám to shodou okolností přišlo taky a zrovna jsme koupili 2 auta, tak to vypadá, že nějaký úřad pěkně bonzuje. Nicméně v dopise měli uvedeno, že mají ze svých zdrojů zjištěno, že vlastníme více než 20 aut, což je směšné, protože jsme do teď měli jen jedno a 2 jsme koupili v září. Zaměstnanců máme 12.
Jak jsem se dočetl, částečně od dovatelů el. Energie, kteří poskytli informace o odběratelích. Asi to ale nebude úplně košér. A také přemýšlím, jak se bude od ČEského rozhlasu vymáhat daňový doklad pro uplatnění nákladů nebo výdajů do účetnictví. Ale co se týče vozidel, tak to netuším. Jsou to pěkné ludry, a jako všichni chtějí peníze a čekají, co vydržíme a co si necháme líbit. Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.