Vlákno názorů k dotazu Zvyšování kvalifikace od Kamila II - Re: zvyšování kvalifikace V tomto se nic nezměnilo, nevím...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 10. 2013 14:11

Kamila II (neregistrovaný)

Re: zvyšování kvalifikace
    V tomto se nic nezměnilo, nevím proč vám to nechtějí vystavit. Odkažte je na par. 6 odst. 9 písmeno d. Zde se uvádí, že pokud je to nepeněžní plnění...... , tak vy to máte osvobozeno. Pokud by to nepeněžní plnění nebylo, tak vám to dodaní ke mzdě. Proto požadujete vystavit na zaměstnavatele.

• 3. 10. 2013 19:18

Pavelka (neregistrovaný)

Pro zajímavost dokládám odpověď z VŠ podotýkám ekonomického směru.
    "1) Rozhodnutím správce daně (od 1.7.2013) je každý zálohový a následně vyúčtovací doklad VŠ za studijní poplatky/školné vystaven na jméno studenta uvedené ve smlouvě o studiu příslušného studijního programu
    Podotýkám, že ve své složce na škole mám v kolonce fakturační adresa uvedeného svého zaměstnavatele a nikdy nebyl žádný problem

• 3. 10. 2013 19:19

Pavelka (neregistrovaný)

3) Není naší povinností, respektive je vlastně protizákonné tímto způsobem měnit účetní doklady ve prospěch plátce s tím, že v případě kontroly správce daně nebo auditory je VŠ zodpovědná za své vystavené doklady, ne studenti nebo právnické osoby, kterým uvedená změna je z daňového hlediska k "ničemu".
    Tady je velmi zajimavé, že v případě uhrazení administrativního poplatku 1000,- zřejmě za každý doklad, jsou ochotni fakturační údaje přepsat a tím se zřejmě přestávají chovat protizákonně.
    Když jsem toto označil za absurdní byl jsem okamžitě napomenut, že jsem na akademické půdě a podobné chování a rétoriku si mám nechat pro své obchodní partner. Přeji krásný večer

• 3. 10. 2013 19:33

Kamila II (neregistrovaný)

Však plátce je firma u které pracujete, tak nevím, proč by s tím měl být problém. Přece ten kdo platí, tak na toho se vystavuje doklad. To by pak museli všechny školící agentury vystavovat doklady na zaměstnance.... a ne na firmy. Asi mají hodně studentů, že se tak můžou chovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).