Re: Ukončení pp na dobu určitou
O ukončení PP na dobu určitou se nic dalšího nesepisuje, datum ukončení vyplývá ze smlouvy. 30.9. měl zaměstnanec dostat Potvrzení o zaměstnání (zápočtový list) a do 8 dnů ho odhlásíte na ZP a OSSZ.
Aha, děkuji moc. Ptal se me jestli dostane nejake odstupne. Ve smlouve nic takoveho uvedeneho neni. Pracoval rok na dobu urcitou. Předtim 4 mesice na dobu neurcitou. Musi dostat odstupne nebo nema narok?
Děkuji za rady. Bohužel tuto změnu jsme pred rokem museli podspoupit všichni zaměstnanci, teda alespon Ti co nechteli ukoncit hned. Někomu byla smlouva prodloužena a někomu ne. Přeji pěkný den!
Jeste prosim o posledni radu. V zapoctovem liste se mi zobrazuji pouze udaje o zamestnanci a odpracovana doba, je to tak v poradku nebo na UP tam potrebuje dopocitat rucne prumernou mzdu? Na neschopence nebyl.
Potvrzení o průměrné měsíční mzdě se uvádí do samostatného tiskopisu, na ZL se už tyto údaje nepíšou. Pokud si nepřinesl tiskopis z ÚP sám, tak si ho stáhněte ze stránek MPSV.
Myslim, ze program by to umět měl. Popř sem myslela že zkontroluji vypoctem čiste mzdy za posl. 12 měsíců děleno 12ti. Nebo to tak neni? :(
Nějak mi to nevychazi stejne jako programu, je to na me asi moc slozite, tak mu budu muset verit, ze to pocita spravne...
Odecita mi z te prumerne hrube mzdy i slevy na dani, slevu na poplatnika a slevu na dite, je to v poradku?
Hodinový průmer je 147,79, tydenni pracovni doba je 40h sleva pouze na poplatnika a 1 dite. Ale dite se narodilo az v cervnu takze se uplatnuje az ted poslednich par mesicu!
To nevadí platí daňové podmínky ke dni ukončení PP. 147,79 x 40 x 4,348 = 25704 ZP 1157,- SP 1671,- superhrubá 34444,- (34500,-) 15% 5175,- 5175 - 2070 - 1117 = 1988 25704 - 1157 - 1671 - 1988 = 20888
Průměr, spočítaný z II. Q, je průměr platný pro III.Q, to si jenom nerozumíme. Myslím tím průměr, kterým měl od července do září placenou dovolenou.
Aha, tak to jsem Vam spatne napsala, je to na me moc slozite, dekuji Vam mnohokrat! :) vypada to, ze to budeme mit spravne :)