Re: Kancelář ve vlastním RD-výdaje
Vždycky tam bude prostor k diskuzi. Ať to uděláte jakkoliv, vždy může mít FU výhrady a pochybnosti. Můžete to udělat podle podlahové plochy , počtu pracovních dnů v roce apod. Hlavně to spočítejte , dojděte k tomu nějakým logickým způsobem a tento způsob výpočtu si dobře popište ....mě to vyřešily výdaje procentem z příjmů a nemusím nic prokazovat.
Ano musíte vyčlenit část jako nebytový prostor.
V nedávné diskusi na toto téma zde jsem četla i názor, že je třeba nahlásit poskytovateli elektřiny a tepla, změnu užívání prostor a platit energie "podnikatelskými tarify".
Ale! je to individuální, řekla bych, každý berní úředník Vám to může posoudit jinak. Mně to třeba u klienta prošlo u kontroly a to byl v nájemním bytě a energie platil se sazbou pro domácnosti....
Záleží na odvaze :o)
>Ano? já myslím, že je to tak, jak psala Katka2, bez nahlášení změny na nemovitostech to FÚ vyloučí.....
>Ano, úplně zjednodušeně: úplně běžně dávám klientům do
>DPH či daň. uznatelných výdajů kancelářský nábytek,
>koberec, varnou konvici, křeslo pro hosta :o) a pod.
>>Ano? já myslím, že je to tak, jak psala Katka2, bez
>>nahlášení změny na nemovitostech to FÚ vyloučí.....
Já mám právě jinou zkušenost, mně to z daňově uznatelných výdajů ani z DPH nevyloučili.
>
>
>>Ano, úplně zjednodušeně: úplně běžně dávám klientům
>>do
>>DPH či daň. uznatelných výdajů kancelářský nábytek,
>>koberec, varnou konvici, křeslo pro hosta :o) a pod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.