Re: 2X zaplacená faktura
Správně, jinak je to přeci bezdůvodné obohacení...
Jinak se ale bohužel chovají pojišťovny. Já jsem takhle jednou s poj. agentem zrušil pojistku na auto a uzavřel novou (kvůli snížení ceny vozidla). Agent zmizel a zrušení staré pojistky a novou pojistku na pojišťovnu nepředal. Já zaplatil na účet s novým v.s. (číslo smlouvy) a najednou po 3 měsících mi přišla upomínka, že nemám zaplacenou tu původní pojistku. Vše se samozřejmě vyřešilo, protože jsem měl všechny papíry, ale na můj dotaz - "Proč, když jim přišla poměrně vysoká částka s neznámým v.s., tak si prostě peníze nechali a nic neřešily?" mi jaksi nedokázali odpovědět.
Ale samozřejmě... Mně jednou přišla částka, kde omylem na příkaz dali na konec nulu navíc, takže zaplatili 10x větší sumu. Hned jsem jim volal, že mi zaplatili desetinásoben a že rozdíl jim posílám zpět na účet. Myslíl si, že takto by se měl chovat každý...
Já když zaplatím pojišťovnám za zaměstnance omylem víc, tak někdy se ozvou třeba i kvůli pár stovkám. Ale zrovna včera jsme zjistili, že jsme jedné zaměstnankyni omylem zaplatili 2x celoroční živ. pojištění (je uzavřené na 2 splátky ročně a poslali jsme 4), a z pojišťovny zatím žádná starost. Takže zítra jdu psát žádost o vrácení přeplatku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.