Re: Přijatá platba ze zahraničí - poplat
Já když zadávám platby v EUR, mám v elektronickém bankovnictví chlíveček, kde zaškrtnu, jestli chci aby poplatky šly mně na vrub a nebo té druhé straně a nebo že si zaplatí každý své. Některé společnosti na své faktury výslovně uvádějí, že jim máme hradit částku, která nebude snížená o poplatky. Tak asi bych se pokusila domluvit s tou druhou stranou.
nevím, jestli to umí jiné banky, ale v ČSOB nám řekli, že v rámci EU se nedá vybrat, komu půjdou poplatky, každý hradí část poplatků
jednou jsme se pokusili zaškrtnout variantu, že veškeré poplatky hradíme my a příkaz v elektronickém bankovnictví nešel provést
ale tak ono to jde,ale to už se pak nevíme o SEPA platbě. Ta totiž zná pouze poplatky SHA (sdílené). Pokud chcete použít jednostranné poplatky,tak už se nejedná o SEPA platbu,ale klasickou zahraniční platbu,kde jsou poplatky obecně vyšší. A tato platba jde použít i v rámci EU.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.