Re: Prohlášení poplatníka
To je mi jasné, ale jelikož sídlo firmy je v jiném kraji a vše jsme řešili buď s druhým jednatelem v místě mého bydliště (který mě stejně ale odkazoval na druhého jednatele do sousedního kraje) nebo telefonicky či po emailu. Když jsem je telefonicky žádala, aby mi formulář poslali, podepíšu a pošlu zpět, tak než tak učinili tak mi zrušili pracovní poměr ve zkušební době. Nechci přijít o slevu na poplatníka. Mohu tedy podepsat prohlášení kdykoli do 15.2.2014 tudíž třeba i během října? A ještě jeden dotaz, pokud bych nastoupila k novému zaměstnavateli a tam podepsala, tak v dańovém přiznání si slevu na poplatníka mohu uplatnit i za srpen a část září? Děkuji
Ano, vím, že se mi nevrátí celá, maximálně to, co jsem na zálohách zaplatila. Jde mi jen o to, zda si slevu mohu uplatnit, i když za celý rok 2013 prohlášení nikde nepodepíšu. Potvrzení o zdanitelných příjmech mi prý zašlou až na začátku roku 2014. Děkuji za trpělivost
Ano, potřebujete potvrzení o zdanitelných příjmech a sražených zálohách na daň od toho zaměstnavatele a na základě toho potvrzení můžete vyplnit daňové přiznání. Pokud jste v r. 2013
pracovala jen 1,5 měsíce, měl by Vám stát vrátit celou odvedenou daň.
Ano můžete, jediný zádrhel vidím v tom, kdybyste měla v nějakém měsíci, kdy jste pracovala příjem pod 5 tis. Kč, byla by z té mzdy odvedena srážková daň, která se již v přiznání nevyúčtovává. Pokud jste měla v obou měsících, kdy jste pracovala příjem nad 5 tis. Kč ani nepodepsané prohlášení nebrání tomu, aby vám byla zaplacená zálohová daň vrácená v rámci daňového přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.