Re: Přiznání k DPH;souhrnné hlášení
Tomu právě nerozumím, ve faktuře vystavené v systému máme jak jsem zmiňovala výše např.110 557,61 a v hlášení vyjede 110 550,- Jestli to může být kvůli přepočtu z EUR na CZK,ale když mám ve faktuře cenu, tak nevím proč to v hlášení udělá rozdíl :_( Ale v přiznání mi vyjede částka odpovídající částkám na fakturách...dělá to těch 16,- rozdíl
Ano přesně tak, to jsem řešil ;-) Nicméně u mě to bylo rozdílným zaokrouhlením a rozdíl tedy činil 1,- Kč...
Nicméně nyní jsem dostal zajímavou odpověď:
Zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty ve svém ustanovení § 101, upravujícím daňové přiznání a ustanovení § 102, upravujícím souhrnné hlášení, neobsahuje úpravu zaokrouhlování částek uváděných v těchto tiskopisech.
Vychází se proto ze zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, jehož ustanovení § 146 zaokrouhlování upravuje s tím, že daň se zaokrouhluje na celé koruny nahoru, a to jak v řádném daňovém tvrzení, tak i při stanovení daně správcem daně.
Tudíž podle názoru GFŘ se v SH i daňovém přiznání zaokrouhluje na celé koruny nahoru.
Děkuji...já ten náš systém opravdu nesnáším (používáme Money S4) a to je pořád nějaké takové problémy, vůbec tomu nerozumím! Absolutně tady některé věci nedávají smysl, doklady a souvislosti se nechtějí propadat do jiných dokladů nebo v nesmyslných částkách...Achjo:_( Každopádně děkuju moc za rady
Jestli se ještě, prosím, můžu zeptat, ať vím, jestli mi to program plive správně...když se vystavila zálohová faktura např. na 1600EUR v březnu a faktura vystavena v říjnu na 1080 EUR jako doplatek v hlášení by mělo být včetně zálohy ne jen doplatek, který je uveden ve faktuře?Děkuji
Teď vidím, že jednatel vystavil zálohovou fakturu firmě do Francie-vyráběli jsme stroj. Celková částka má být asi 12763EUR, na 8471 byla vystavena záloha a teď 4291Eur má být doplatek ve vystavené faktuře. Takže faktura by měla být v účtu za poskytnutí služby a hlášení v ř.21 nebo se mýlím?Teď jsem z toho úplný jelen.Ale v hlášení by měla být celková částka ne? Ne jen doplatek, který vznikl ve faktuře odpočtem zálohy...
Myslela jsem si to také, že to bude zboží, ale pak jsem se nechala zvyklat, že služba...nechám zboží. DD určitě nadřízený nevystavil :_(Jak to teď udělat,když je to např. do Francie. Takže mi to teď nevyjíždí správně ani v přiznání, tam mám na řádku 20, také jen doplatky (ale zaplacené zálohy ne)Protože když vystavil fakturu, dal tam odpočet zálohy, zbylo mu např. 1080EUR a jen tohle vyjíždí do přiznání i hlášení. Takže teď je otázka,jak to dostat do přiznání a následně do hlášení. Jejda, já jsem v tom zamotaná :-(
Já jsem měla zboží, ale pak mi nadřízený řekl, jestli to není služba. Ale původně jsem myslela zboží, takže jsem ráda, aspoň že něco vyšlo:-) :_( Když máme vystavenou fakturu v systému, zaúčtuji 311/604 a členění DPH -kód ř. 20. Faktura je na 2707EUR, poté je dán v této faktuře odpočet zálohy 1626EUR,takže vznikne 1080EUR doplatek a tato částka se propíše do přiznání na ř. 20 a do hlášení.Ale ne částka 2707EUR,jak si s tím teď zaradit?
To jsem právě zkoušela hned jako první a nic:_( Mám kód ve vystavené faktuře.V ní jsou položky...tam máme vyjmenované položky,poté je tam karta odpočty záloh tam máme odečet již zaplacené 1626EUR, tudíž nám skočí odpočty záloh 1626EUR zbývá doplatit 1080 EUR. Už nevím, co s tím udělat , jak to upravit, aby se to propadlo jak má.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.