Re: dovoz dolozka cif
Náklady do Brna mám na faktuře od Slovinců s datem 30.9., fakturu zaúčtuju do září k ceně zboží a DPH, až budu mít JSD? Což bude určitě až v říjnu. Typ daně u faktury na náklady od Slovinců bude jaký? Má to něco společného s reverse charge? Typ z dovozu tam přece nemůžu dát, když jsou to náklady z unie, ne?
jestli myslíte těmi náklady do Brna přepravu a další náklady spojené s dovozem zboží, tak vše je součástí ceny při dovozu zboží - je jedno, kdo vám fakturuje, důležité je, že se jedná o přepravu spojenou s dovozem zboží
takže počkáte až budete mít dovozní JSD - sečtete fakturu za zboží a přepravu a přepočtete celním kurzem uvedeným na dovozním JSD
do přiznání za období, kdy bylo zboží propuštěno do volného oběhu
Takže chápu dobře, že na fakturu za přepravu a manipulaci a uskladnění ve skladu mám dát typ daně z dovozu 0%, stejně jako mám u faktur za zboží, přestože se jedná o fakturu z unie, protože se váže k dovozu zboží a fakturu navádím pouze kvůli evidenci a spárování platby? Základ DPH a DPH mi jde ze zavedení JSD....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.