Re: Prosím poraďte začátečnici - RPDP
Nevím jaký máte program, ale já to mám v programu nastavené tak, že si v číselníku druhů nastavím "PDV" /přenesení daně výdaj - když jste odběratel, dph označím ano/, fakturu zaúčtuji bez dph.
Tím se mi v přiznání dph objeví tato položka jako přenesená daňová povinnost s již dopočítanou sazbou dph jak na řádku 10/11
tak na řádku 43/44.
Pak přejdu na stránky daňového portálu a tam už Vás to navádí, co máte udělat, na závěr pokud nemáte podpisový certifikát, tak si Hlášení musíte vytisknout stejně jako tiskopis EPO, toto pak musíte do 5 dnů odevzdat na FÚ.
Opravdu záleží jaký máte program, myslím, že to tam taky budete mít nějak nastavené, jen zjistit u autorů programu postup.
Re: Prosím poraďte začátečnici - RPDP
V každém případě zaúčtujete bez DPH.
V přznání k DPH pak musíte mít na ř. 10 a 43 v zákl. daně Kč 24.000 a daň na výstupu /resp. v plné výši/ dopočítáte 21% z 24.000. Na obou řádcích totéž.
Pak přejdete na daňový portál, vyberete si vpravo přiznání k dph a postupujete už podle pokynů na těchto stránkách, není to složité.
Pokud "výpis z evidence vyplňujete ručně vyplníte 1. stránku i 2.stránku, nezapomeňte si pak vytisknout Potvrzení podání, ale opět - to Vás stále navádí až do konce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.