Vlákno názorů k dotazu Výše podpory na PÚ od xJ - Re: výše podpory na PÚ Jak dlouho trval pracovní...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 10. 2013 10:58

xJ (neregistrovaný)

Re: výše podpory na PÚ
    Jak dlouho trval pracovní poměr? Nemoc byla v pracovním poměru a i po skončení PP?
    Rozhodným obdobím pro posuzování nároků na podporu v nezaměstnanosti jsou poslední 2 roky před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání.Nárok na podporu v nezaměstnanosti má uchazeč o zaměstnání, který získal v rozhodném období zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění v délce alespoň 12 měsíců.

• 20. 10. 2013 11:30

Karolína35 (neregistrovaný)

u zaměstnavatele jsem byla 10let, nemoc trvala v PP i po skončení.Teď bych se měla jít evidovat na ÚP,ale z čeho mi to budou počítat, když mám vlastně za poslední 2 roky odpracované jen ty 4 měsíce. A to se počítají kalendářní roky nebo 24 měsíců zpetně od 1.11.13 třeba, když budu v evidenci právě od toho 1.11. to vypadá,že nárok na podporu mít vlastně nebudu a budu tak bez příjmu?

• 20. 10. 2013 12:49

Ivana95 (neregistrovaný)

...mám podobný problém za posledních 24 měsíců: 10 měsíců nechopenka od zaměstnavalele, 10 měsíců plný invalidní důchod a teď 4 měsíce zaměstnaná + částečný invalidní důchod a od 1. 11. bez práce, jen část. inval důchod. Také mevím jestli by se podpora počítala z těch posledních 4 měsíců???

• 20. 10. 2013 12:58

RenataH (neregistrovaný)

stále píšete málo informací, takhle nelze odpovědět.
    "nemoc trvala v PP i po skončení" je málo, zkuste přesněji. Není totiž důležité, kolik je skutečně odpracováno, ale jak dlouho trval PP. Ten musí v uplynulých 2 letech (24 měs. zpětně) trvat alespoň 365 dní, aby byl nárok na podporu.
    Ve druhém případě se podpora bude počítat z příjmu za červenec-září (pokud PP skončí v říjnu).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).