Re: sobota
Ano, jsem také mzdovka a také mě napadlo, na co se asi ptá, k čemu se chce dopídit. Já bych odpověděla takto: Pokud sobota není Vaším pracovním dnem a tudíž ty sobotní hodiny jsou přesčasové, můžete si po dohodě se zaměstnavatelem vzít v nějaký svůj pracovní den náhradní volno. Přesčasový příplatek v tom případě za ty hodiny nedostanete, ale sobotní příplatek ano.
Je fakt, že na to, že by mohlo jít o sobotu 28.9. a tudíž o svátek (jak píše VH), jsem si nevzpomněla. To by ta odpověď zněla ještě trochu jinak. Ale Renata napsala VH, co už mě také kolikrát napadlo, akorát jsem si to neuměla tak zformulovat. VH je právník, odborník, ale nezkoumá, co asi tak má tazatel svým dotazem na mysli a mnohdy odpoví tak, že tazatele ještě víc doplete.
To souhlasím, ale pokud někomu, byť pár lidem dělám mzdy, jako zde tazatelka, tak snad není takový problém napsat máme takovou a takovou pracovní dobu, pracovník pracoval v sobotu tolik a tolik hodin, jak lze poskytnout náhradní volno ?
Ano, pak už každý bude vědět, zda šlo o přesčas, nebo tak určenou směnu a dá se normálně odpověděť. Ale nepodat základní informace, to přece paní která dělá mzdy musí vědět, nebo ne ?
Ono lze docela dobře rozlišit odfláknutý dotaz a dotaz třeba nesrozumitelný, ale se snahou podat nějaké informace, ze kterých by se mohlo vycházet. V tom je ten rozdíl.
Docela mne zaráží jak vehementně se zastáváte tazatelů, kteří nepovažují za nutné se zamyslet ani nad obsahem dotazu, ale ani nad jeho formou. Nebo u dotazů se podle nějakých nových pravidel nedělá ani otazník ?
Ale asi vám tento způsob komunikace nevadí a mně to nakonec může být také jedno.
Karo, přesně vím, o čem mluvíte. Já těm svým musím vše vysvětlovat jak pro "blbce", zajisté řečeno v legraci :-) a oni se mnou souhlasí, jelikož mzdovou hantýrku neznají a koukají na mě jak ve snu :-)) a po 10 minutách zjistím, že nic nepochopili...ale holt, umí zase frézovat a mlátit kladivem například....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.