Re: dodatečné přiznání k DPH
Nyní budete podávat dodatečné přiznání za 08/2013, protože chybná faktura byla vystavena s DUZP 30.8.2013. Dodatečné přiznání bude jen na rozdíl, tzn., že mínusem uvedete DZ a DPH z ODD v ř.1(2).
S Money S3 jsem pracovala kdysi a v případě zadání dokladu do již uzavřeného období DPH tam byla možnost v "Seznamu podání" vytvořit nové přiznání, které se vytisklo pomocí " Průvodce tisku": zdaňovací období -srpen, rok - 2013 a Typ přiznání- dodatečné. Alespoň tak si to pamatuji, ale ověřit to přímo v sw Money S3 už nemám možnost, protože pracuji v jiném programu.
Děkuji, dodatečné se opravdu otevře v seznamu podání.
Chtěla bych se ještě zeptat:
na ODD mám datumy
účetní případ 30.8.
vystavení 24.9.
plnění DPH 24.9.
skladový pohyb 24.9.
uplatnění DPH 27.9. - datum převzetí ODD odběratelem.
Abych mohla udělat dodatečné přiznání za 8/2013 musím napsat uplatnění 30.8.? jinak mi to půjde do přiznání do září.
ANO, uplatnění DPH musí být 30.8.2013, aby se vám dostalo do dodatečného př. za 8/13. Dle vašich dat jste měla do 24.10. nejpozději podat dodatečné přiznání k DPH za 08/2013. Protože dod.př. se musí podat do jednoho měsíce od data zjištění =24.9. Proto vám navrhuji, posuňte si datum 24.9.( vystavení, plnění, skladový pohyb) na 25.9. a dod. přiznání podejte ještě dnes 25.10., odběratel potvrdil 27.9., vše bude OK. Hezký den.
Re: dod přiznání k DPH OPRAVA
Omlouvám se, moje předešlá odpověď z 13.10 h není dobře. Dod. přiznání se podává do KONCE následujícího měsíce po zjištění. Takže vaše data 24.9.- plnění, vystavení, a skladový pohyb, a 27.9. převzetí ODD odběratelem jsou OK. Jen si změňte uplatnění DPH na 30.8. a dodatečné př. za 08/2013 podejte do konce října.
Za mou mylnou předchozí odpověď se vám ještě jednou omlouvám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.