Re: Jiná skutečnost než smlouva
Na jak dlouho máte napsanou dohodu?
Zaměstnanec může za dohodnutých podmínek pracovat i nepravidelně, například tak, že jeden týden odpracuje 25 hodin, druhý týden 15 hodin, další týden nemusí pracovat vůbec apod. Za období, na které byla dohoda sjednána, musí však být v průměru za týden odpracovaná doba maximálně polovinou stanovené týdenní pracovní doby; ve většině případů půjde o 20 hodin.
Pokud máte v smlouvě 150,- Kč na hodinu, tak vám náleží. Je to ale asi hrubého. Z toho vám strhávají ZP, SP a daň.
Mám 75,- hrubého když vydělím celkovou hrubou mzdu skutečně odpracovanými hodinami, ale zjistil jsem,že na pásce mám vykázán poloviční počet hodin a ten vynásoben 150,- Kč. Celková hrubá mzda vyjde stejně, ale pracuji jak debil mnoho hodin....Děkuji za reakce a dobrou noc.
>>Takže máte hrubého, nebo čistého 75,- na hodinu?
>Mám 75,- hrubého když vydělím celkovou hrubou mzdu
>skutečně odpracovanými hodinami, ale zjistil jsem,že na
>pásce mám vykázán poloviční počet hodin a ten
>vynásoben 150,- Kč. Celková hrubá mzda vyjde stejně, ale
>pracuji jak debil mnoho hodin....Děkuji za reakce a dobrou
>noc.
Aha, takže oni vám počítají méně hodin, než jste skutečně odpracoval, je to tak?
Tak to musíte za šéfem a zeptat se ho, proč to takto je. Píšete si nějakou docházku? Trvejte na tom, že chcete hodiny doplatit. Pokud s nima nebude řeč, nemá cenu v takové firmě pracovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.