Re: Přechod z FO na s.r.o. - literatura
Možností je více, taky se od 1.1.2014 budou měnit podmínky u s.r.o., to asi není jen tak na krátkou odpověď v diskusi.
Já, když jsem byla v situaci, že jsem toto poprvé řešila, jsem si nakoupila hromadu literatury a stáhla hromadu článků z internetu pak z každé publikace vytáhla pár informací a skládala si z toho mozaiku :o).
Možností je více, taky se od 1.1.2014 budou měnit podmínky u s.r.o., to asi není jen tak na krátkou odpověď v diskusi.
Já, když jsem byla v situaci, že jsem toto poprvé řešila, jsem si nakoupila hromadu literatury a stáhla hromadu článků z internetu pak z každé publikace vytáhla pár informací a skládala si z toho mozaiku :o).
To mte pravdu ==to asi není jen tak na krátkou odpověď v diskusi. == nejdříve založit s.r.o. (od 1.1.2014 za 1 Kč) a potom pomaloučku ukončovat činnost FO prodejem majetku. ALE nevíme další podrobnosti (majetek, odpisy, závazky, jsk dlouho vede Ú atd).
Je lepší, když FO vede účetnictví (než daň.evidenci), daňové řešení
není tak složité. Samozřejmě je to individuální, ale je potřeba základ, od kterého se odrazit - a to je, jak píšete, pomalé ukončování činnosti FO, prodávání zásob, majetku, pronájem např. výrobních
prostor, kanceláře, dosud nepřevedených strojů apod.
Jinak nedoporučuju zakládat s.r.o. s vkladem Kč 1,--, do budoucna to není vhodné, taková spol. bude působit značně nevěrohodně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.