Re: PDP x dodatečné DPH
bohužel u PDP se mi stává často, že mi dojde faktura potom, co podám přiznání. vždy podávám dodatečné, správkyně mi řekla, že mi pak nesedí výpis z evidence oproti těm, kteří nás do sestav dali - takže já dělám dodatečné. i ve firmách okolo sebe vím, že dávají dodatečné
nesedí výpis oproti druhé straně, ale nevadí to. pokud by vás správce daně vyzval, uvedete jen přesun měsíce do pozdějšího období. žádný postih z toho není.
jsou firmy, které mají mraky pozdě dodaných faktur a nedělaly by nic jiného než dodatečná přiznání, což je zbytečné
Na školení radili - nechat jednou vyzvat FÚ písemně. Nereagovat na telefon. Oni to nemají argumentaci v § pro dodatečné a písemná žádost o nápravu nepřijde. A máte to jednou pro vždy z krku. Nebo se zkuste zeptat správce, co dělá se čtvrtletními plátci?? Tam mu to přece sedět taky nemůže.
Jistě, můžeme občas správce daně "vychovávat", ale je to otázka taktiky, zda chci "občas bezproblémové" vztahy s finančním úřadem nebo ne.
Dle mého názoru je lepší v těchto "drobnostech" zbytečně nevyvolávat spory, to si nechávám na podstatné věci v rámci "obrany klienta".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.