Re: Kolabs PC a ztráta dat z účetnictví
Upřímně řečeno, mít účetní, které NEzálohuje, bych nechtěla ani zadarmo. V jaké podobě jste dělala a předávala uzávěrku za loňský rok? Já tedy data zálohuju denně = po každé práci!!! Už mockrát jsem za ty zálohy byla vděčná.
Určitě bych zkusila urychleně oslovit jiného technika, někoho fakt znalého. Záchrana dat bývá leckdy možná i ve zdánlivě bezvýchodných situacích, ale je potřeba se připravit na to, že to nebude zadarmo. Zavolejte fakt odborníky a ne nějakého "frantu ze sousedství, který to prý s počítači umí". A do doby příchodu kvalitního technika s počítačem nedělejte vůbec nic!!! Ani nechoďte na internet, prostě nic. Každý zápis na disk snižuje pravděpodobnost obnovy dat.
To já také zálohovala po každé práci na účtu, ale zálohovalo se mi to na disk C:, který zkolaboval :o( a zrovna minulý týden jsem si pořídila externí harddisk, abych vše zazálohovala tam, jen jsem to neočekávaně nestihla. Předešlé roky mám hotové, jen né vše vytiskané..
Pokud disk zrovna neshořel plamenem, data se dají většinou rekonstruovat. Ale jak je psáno výše, není to zadarmo, záleží na druhu poškození. Cena se může vyšplhat až někam k 20 tis. Kč.
Zkontaktujte nějakého většího prodejce IT, ti většinou mají kontakty na specializované firmy.
Zálohovat vždy musíte i někam jinam než jen do toho pc, kde pracujete. Když vám ten pc někdo ukradne (nebo pc zhavaruje), tak je vám h**** platné, že jste měla zálohy na tom zničeném/ukradeném disku! Achjo. Ceny externích disků jsou dávno malé, ceny USB flashdisků ještě menší!!!
Teď už jaksi nemá cenu kopat do mrtvol... Obecně není problém získat data - většinou odejde elektronika disku, ale data na médiu samotném jsou... Jak píšou ostatní, zavolejte nějakého odborníka, ale opravdu odborníka ;-)
V tom nejhorším případě to může stát opravdu až pár desítek tisíc, ale řekl bych, že i to by se Vám vyplatilo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.