Re: Nový bankovní účet pro rezervní fond
Nové bankovní účty rozhodně zakládat nemusíte. Slovo účet ve smyslu účetním znamená něco jiného než pojem účet v bankovnictví ;-) Ty rezervy přece nemusíte mít jen ve formě peněz, ale jakéhokoliv jiného majetku (zásob, pohledávek, nemovitostí atd.). Hodnotě rezervního účtu v pasivech odpovídá nějaká část aktiv, zachycená na nějakých aktivních účtech - je jedno, na kterých, stejně se to furt mění. Když vám někdo zaplatí vaši fakturu, už se vám změní struktura aktiv :-))
to máte pravdu. účetně je mi to jasné. jen jsem potřebovala rozdělit peníze na ty běžně k použití a na ty, které si potřebuji "neutratit" a nechat jako zálohu pro případ nemoci, tím pádem nemožnosti provozu ordinace a tím pádem nemožnosti vydělat a vyplatit tak své podřízené. Ale to už je asi na mě osobně, jak si bankovní účty rozdělím.
mrkněte na zákon o rezervách...§ 7 (rezerva na opravy hm. majetku - jasně se zde píše, že peněžní prostředky musí být převedeny na samostatný účet v bance se sídlem na území členského státu Evropské unie, který je veden v českých korunách nebo v eurech a je určen výhradně pro ukládání prostředků atd...)...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.