Re: výplatní páska x proplacení dovolené
Je v pořádku, že opomenutá proplácená dovolená je na výplatním lístku 10/2013, když byla proplacena až ve výplatě za říjen.
Průměr pro výpočet podpory v nezaměstnanosti se vám tímto nezvýšil, protože proplácená dovolená se NIKDY do průměru nezapočítává, takže není žáden důvod dokládat na ÚP.
Tady asi není nic v pořádku. Zřejmě to bude účetní začátečnice, když zapomněla proplatit dovolenou a teď zřejmě ještě špatně spočítala příjem pro ÚP.
Pokud napíšete, jaký průměr pro výpočet náhrad jste měla na výplatním lístku 9/1013, na jaký úvazek jste pracovala, zda jste měla podepsané prohlášení (růžový papír), zda jste starobní důchodce, zda jste uplatňovala daňové slevy - slevu na invaliditu, slevu na studenta, děti, tak vám spočítám, kolik by mělo pro ÚP být spočítáno.
Děkuji. Ona firma má externí firmu na účetnictví a mzdy. Už pracovní smlouva nebyla v pořádku. Měl jsem smlouvu od srpna do prosince a zkušební doba byla 3 měsíce, ve smlouvě se odkazovali na mzdový výměr, který jsem nikdy neviděl, ačkoli jsem o něj několikrát žádal.
Měl jsem měsíční mzdu 26.100Kč hrubého, prohlášení mi podepsat nedali, i když jsem chtěl, důchodce nejsem a slevy také žádné neuplatňuji. Z výplatní pásky jsem průměr nevyčetl. Pracoval jsem ve firmě od 1.8.2013 do 13.9.2013 po-pá na jednu směnu.
Chtěl jsem mít smlouvu a vše, co se i práce týkalo, v pořádku a byl jsem neodbytný, tak mi zrušili pracovní poměr ve zkušební době, kdybych mlčel a šoupal nohama tak bych ve firmě dál pracoval :) (toto mi řekla asistentka ředitele).
>
>smlouvu od srpna do prosince a zkušební doba byla 3
>měsíce, ve smlouvě se odkazovali na mzdový výměr, který jsem
>nikdy neviděl, ačkoli jsem o něj několikrát žádal.
>Měl jsem měsíční mzdu 26.100Kč hrubého, prohlášení mi
>podepsat nedali, i když jsem chtěl, důchodce nejsem a
>slevy také žádné neuplatňuji. Z výplatní pásky jsem
>průměr nevyčetl. Pracoval jsem ve firmě od 1.8.2013 do
>13.9.2013 po-pá na jednu směnu.
>Chtěl jsem mít smlouvu a vše, co se i práce týkalo, v
>pořádku a byl jsem neodbytný, tak mi zrušili pracovní
>poměr ve zkušební době, kdybych mlčel a šoupal nohama
>tak bych ve firmě dál pracoval :) (toto mi řekla
>asistentka ředitele).
Bohužel tady je všechno špatně a bez průměru vám nepomůžu. Tak se podívejte jaký průměr máte na výplat. lístku 10/2013.
Ta zkušební doba je samozřejmě taky stanovena špatně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.