Re: zdravotní prohlídky opět
Ale my jsme vás v žádném případě o logice nařízení přesvědčovat nemínily, my jen považujeme za ztrátu času rozebírání něčeho, co je jednoznačně dané zákonem. Co si o tom myslíme, je věc úplně jiná. Dokonce si v tomto případě troufám psát v množném čísle.
Ztráta času to možná je, ale když mě někdo nutí k něčemu, co nemá opodstatnění, smysl ani logiku, nechce se mi jen tak podřídit (to je jako argument, že to takhle vyjel počítač i když nesmysl), takže si prostě jenom zjišťuju fakta. Například jsem našla, že když mi to zaměstnavatel umožní mohu dle § 54 odst.2b) zákona o specifických zdravotních službách k tomu praktikovi jít. Teda alespoň to tak chápu.....No nic, už vás nebudu zdržovat. Díky.
s povinnostmi, ukládanými nám různými zákony nebo podzákonnými normami, se setkává většina z nás každou chvíli, takže i když je to třeba z našeho pohledu nelogické, je to uložená povinnost, za jejíž nesplnění hrozí většinou nějaká sankce a musíme se podřídit. Poděkovat za toto můžeme pouze těm, kteří jsou autory té konkrétní normy.
Já nyní třeba denně děkuji autorskému kolektivu, který připravil nový obč. zák. a zák. o obchodních korporacích a potažmo i těm poslancům a senátorům, kterí ho schválili, předsedovi vlády a prezidentovi, kteří se pod něk podepsali,JUDr. Pospíšilovi, který ho plamenně obhajuje a mnoha dalším, které nestačím vyjmenovat, včetně mých rodičů, kterým děkuji za to, že jsem se narodil.:)
tak ať se alespoň pobavíte, mrkněte sem:
http://www.ksb.cz/en/news-publications/articles/1600_vite-co-je-vyprosa-od-pristiho-roku-se-to-bude-hodit
jinak do té výsernice bych nejraději hodil oba jmenované zákony i s autory:)a přžedpokládám, že by tam letěly i další zákony z jiných oborů
>>>>schválili, předsedovi vlády a prezidentovi, kteří se
>>>>pod
>>>>něk podepsali,JUDr. Pospíšilovi, který ho plamenně
>>>>obhajuje a mnoha dalším, které nestačím vyjmenovat,
>>>>včetně mých rodičů, kterým děkuji za to, že jsem se
>>>>narodil.:)
>>>
>jinak do té výsernice bych nejraději hodil oba
>jmenované zákony i s autory:)a přžedpokládám, že by tam
>letěly i další zákony z jiných oborů
Přidávám se a hlavně neděkuji.
Protože si myslím, že bylo účelem v tom udělat naprosto totální zmatek a podpořit tak nevymahatelnost práva, tam kde se to bude hodit.
Např. v zákoně o dani z příjmu se zavádí nový pojem "bezúplatný příjem", to se zase někdo vyřádil.
Jenže kdyby zaměstnavatel chtěl, tak by vám to umožnil hned a nenasmlouval si závodního lékaře. Už vidím vašeho praktika, jak plní § 57 zákona č. 373/2011 Sb. , odst. c) vykonávat pravidelný dohled na pracovištích zaměstnavatele a nad pracemi vykonávanými zaměstnanci.
Pozor - i přesto, že zaměstnavatel má zařazeny všechny činnosti do kategorie 1 a umožní svým zaměstnancům absolvovat lékařskou prohlídku u jejich registrujícího poskytovatele zdravotních služeb, i tak musí mít písemnou smlouvu s poskytovatelem pracovnělékařských služeb, který plní ostatní zákonné povinnosti (např. prevence před pracovními úrazy a nemocemi z povolání).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.