Re: zkušební doba
NO lidsky to třeba není hezké napsat zkušební dobu, ale z praktického hlediska zkušební doba je dobrá a jestli tam nemáte dostatek práce, tak bych ji určitě napsala a nebo můžete dát smlouvu jen na dobu určitou. A pokud dělá zase úplně jinou práci, tak zkušební doba je na místě. Ale jen můj názor.
>>>Prosím o pomoc. Paní nastoupila 2.1.2013 na dobu
>>>neurčitou,byla ve zkušební době 12.3.2013 propuštěna
>>>(nebylo práce).od 1.5.2013 tady zase byla na DPP do
>>>30.6.2013. No a k mému úžasu jsem ji dnes našla v
>>>účtárně, že
>>>zítra nastupuje. Napsat jí PP bez zkušební doby nebo
>>>se zkušební dobou? Zkušební doba mi příjde neetická v
>>>tomto případě.Paní se točí jak bumerang a nikdo neví
>>>kolik bude práce. Zařazení pořád stejné, peníze pořád
>>>stejné. Co s tím?
>>>Děkuju všem předem
>>
>>NO lidsky to třeba není hezké napsat zkušební dobu,
>>ale z praktického hlediska zkušební doba je dobrá a
>>jestli tam nemáte dostatek práce, tak bych ji určitě
>>napsala a nebo můžete dát smlouvu jen na dobu určitou.
>>A
>>pokud dělá zase úplně jinou práci, tak zkušební doba
>>je
>>na místě. Ale jen můj názor.
>
>Právě, že dělá (už po třetí) stejnou práci za stejné
No DPP se nepovažuje jako prac. poměr na dobu určitou a když byla předtím na dobu neurčitou, tak můžete zaměstnat ještě na dobu určitou a nemusíte ji teda dávat zkušební dobu, aspoň podle mě. Není to povinnost.
>peníze.
No ptám se já jako účetní, majitel by nejradši zaměstnával samé dohody,aby je mohl kdykoliv pustit. V době kdy tu nebyla výše zmíňovaná zaměstnankyně tu byla za ni náhrada. Taky propuštěná ve ZD a pak na DPP. Myslím, že tu mohla být na PP jen jedna a to celý rok. Odstupné by nebylo v jejím případě tak hrozné. Nemůžu přece dokola dělat stejné papíry. Teď tu paní zase ve ZD propustí a příští rok ji sem potáhne na DPP a furt dokola? No to snad ne?
Tak jestli jste účetní, tak není váš problém, kdy a jak a koho majitel zaměstná. To si musí určit majitel, jaké "papíry furt dokola" máte napsat. Pravda je, že by vám to měl říct (PP, DPP, ZD...) a ne aby vy jste to vymýšlela a ptala se nás, kteří o tom už vůbec nemůžou rozhodovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.