Re: správně zaúčtován nákup a výdej zbož
nefakturovala nikomu, (tyhle dvě faktury jsou na stejnou částku včetně dph a základu daně) tak vydanou dala na 604 a přijatou na 504. Faktury právě nevydávala. My jsme provozovatele sportovních středisek a v rámci toho zde pořádáme soutěže jako nejrychlejší sjezd, skok na lyžích a podobně. Je to jedna z našich podnikatelských činností. Je to špatně že jo?
Můj názor je, že ano. Především účtování na účty 60x - pro Vás to přeci není tržba, když rozdáváte své zboží, tržbou jsou příjmy z provozu sportovních středisek či startovné na soutěži. To, jestli nákup budete účtovat rovnou na 504 (způsob B) nebo přes sklady (způsob A) musí rozhodnout vedení, oba způsoby jsou možné. Ale v každém případě půjde o provozní náklady, jejichž zdůvodnění, zda jsou či nejsou nutné k dosažení a udržení příjmů, bude na Vás.
Napisu to podrobněji zda mi jeste pomužete:
1) na účet 604 šla pouze jedna faktura na které je napsáno "fakturujeme Vám za propagační a marketingovou činnost"
což je podle mě špatně měla by to být 602 .....
Tuto fakturu jsme vystavili společnosti od které jsme dostali zboží, a vzájemně se faktury započetli
2) učtujeme metodou B, ale na druhou stranu nikde není přehled kam nakoupené zboží šlo (nevím zda by se zde nemela vytvořit tabulka a psát si jednotlivé zboží na kterou soutěž byli použity?
3) Můžeme zboží které dáme v rámci pořadáne soutěže jako ceny dát na účty 504? pokud máme v podnikatelské činnosti pořádání a organizování sportovních akcí?
ještě jednou děkuji za rady
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.