Re: Prosím - je to pracovní úraz?
Prosím poradíte co si mám pročíst, abych stanovila v případě, že se stane úraz zaněstnanci, protože omdlí a způsobí si otřes mozku pádem na kovové kolejnice jeřábu, že to není pracovní úraz, ale že omdlel proto že se nenajedl, nebo má nízký tlak, třeba vlivem počasí, určitě se dokáže zaměstnavatel do určité míry zprostit odpovědnosti, většinou, ale lékař zaškrtne prac.úraz a co s tím?
V záznamu o úrazu popisujete, jak se úraz stal. Pokud si nejste jistí mírou zavinění pro odškodnění, tak ho nevyplácejte sami, ale na Kooperativě požádejte o výplatu rovnou zaměstnankyni. Já osobně bych v tomto případě neřešila zproštění odpovědnosti zaměstnavatele, stejně odškodnění neplatíte ze svých peněz, ale zaplatí ho pojišťovna.
Ano s tím souhlasím, právě, že jsem se ještě nesetkala s tím, že by KOOP nehradila odškodnění, pouze si někdy vyžádají lékařský záznam z 1.ošetření-třeba při odvozu RZS. Jen jsem nepochopila co je míněno pod tím, že zaměstnavatel rozhoduje zda se jedná nebo nejedná o Pú, vždy událost popíšem, všude odešlem, KOOP platí.
Souhlasím, hlásíme také vše. Jen jednou jsme se nechali přesvědčit, když nám do telefonu na IP tvrdili, že se nejedná o prac. úraz - bylo to v 90. letech a jednalo se o dopravní nehodu cestou na pracoviště, paní srazilo auto. Asi v té době ani inspektoráty ještě pořádně nevěděly co a jak, firma tenkrát prohrála soud o odškodné. Kdyby to bylo nahlášené, platila by Kooperativa.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.