Re: Pracovní úraz
Pokud byste mu dopláceli tady to odškodnění, tak to přece nevadí, že už u vás není zaměstnaný. Akorát při výpočtu daně mu neuplatníte slevu, protože už u vás nemá podepsané prohlášení (pokud Vám to teda nepodepíše znovu). A z té náhrady za prac. úraz vypočítáte tu exekuční srážku.
Ale myslím, že jste měli poslat informace na Kooperativu a vypočítat a srazit měli oni a zbytek poslat jemu.
Na to vám neodpovím. Jednoduše nám přeposlali peníze z odškodnění a napsali, že odškodnění máme provést my. Totéž se stalo i u jiné firmy kolegyni. Podklady pro exekuci jsem jim poslala, ale prostě takhle reagovali. Než bych se s nimi dohadovala, peníze zase jim přeposílala, tak jsem to dala do výplaty a je klid. Lepší i pro zaměstnance, alespoň nebude muset podávat daňové přiznání. Myslím, že někdy je lepší ustoupit, srážka s blbcem stojí člověka zbytečně nervy.
Tak Hurá. Domluvila jsem se s paní z Kooperativy, že chce od exekutora příkaz na "jednorázový splatný závazek" ve výši všeho a oni to pak vyplatí vše exekutorovi. Zaměstnanci už nic nedají, protože nemohou takhle udělat nezabavitelnou částku ani mu dát bolestné, ale ono mu to nevadí aspoň se mu poníží dluh na výživném.
Tento způsob moc nikdo neví, ale paní byla asi znalá. Tak to mám vyřešené.
Děkuji za Vaši ochotu
Také jsem nedávno řešila, Kooperativa odkazovala, že je exekuce na mzdu a tudíž nemohou srazit. Takže jsem jim psala, že o situaci vyrozumíme exekutora s tím, aby vystavil exekuci na jednorázový splatný závazek. Je tomu již 3týdny a zatím nevím jak to dopadlo. Každopádně Kooperativa nám peníze na účet nevrátila.:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.