Vlákno názorů k dotazu El.podpis - postsignum - prosím RADU! od E. - Re: el.podpis - postsignum - prosím RAD AD...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 11. 2013 10:47

E. (neregistrovaný)

Re: el.podpis - postsignum - prosím RAD
    AD 1/ součástí smlouvy o poskytování cert. služeb je i Příloha pověřených osob, požádat musí ten, kdo o certifikát zažádal, jen nevím, jestli musíte mít s sebou vygenerovaný klíč na flashce - nejlépe zavolat na poštu, resp. na Post signum a zepat se.

AD 2/ Já jsem OSVČ a proto jsem obešla své firmy a nechala podepsat Plnou moc o zastupování u OSVČ /napíšete si sama, není tiskopis/, toto pak přiložíte k tiskopisu, který si vyplníte na stránkách ČSSZ "Oznámení o pověření k zajištění všech úkonů souvisejících s e-Podáním /pro zastupující osobu/", toto vyplníte, přiložíte ty plné moci a buď osobně nebo zašlete na OSSZ, kam firmy patří. Na počkání mi to u nás neudělali.

Ale pokud jste zaměstnanec stejné firmy a potřebujete el. podpis za dceřiné společnosti, nevím, jak to bude s el. podpisem.
    Zkuste se zeptat na info lince ČSSZ 585 708 290.

• 27. 11. 2013 10:52

jokoono (neregistrovaný)

děkuji za odpověď. takže certifikát na poště jste si nechala udělat jako fyzická osoba?

• 27. 11. 2013 11:08

Lenka F. (neregistrovaný)

Certifikát si nechte udělat jako zaměstnanec firmy. Nevím už přesně, co všechno k tomu potřebujete, já ho už mám několik let, a navíc ne od pošty, ale od První certifikační agentury (přes ČSOB). Zeptejte se na poště, nebo možná zjistíte na jejich webu.
    Další firmy, pro které potřebujete podávat, zmocní k tomuto úkonu firmu, pro kterou budete mít vystavený certifikát (vašeho zaměstnavatele).
    Všechny potřebné tiskopisy pro podávání na OSSZ najdete na webu SSSZ - pověření vás pro podávání za vaši firmu, pověření ostatních firem pro zastupování vaším zaměstnavatelem atd.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).