Vlákno názorů k dotazu Výpočet průměru pro ÚP od Líba - Re: Výpočet průměru pro ÚP Jestliže bude mít DPP...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 11. 2013 10:31

Líba (neregistrovaný)

Re: Výpočet průměru pro ÚP
    Jestliže bude mít DPP nad 10000,- a DPČ, musí obojí skončit současně, aby jí podpora byla počítána z obojího. Průměr se počítá z každého vztahu zvlášť. O rodičovský příspěvek v listopadu by nepřišla, ani kdyby už na RD nebyla, nijak to nesouvisí. U DPČ se sleduje polovina pracovní doby v průměru za období, na jaké je dohoda sjednána.

• 27. 11. 2013 13:36

Johana

Chápu to dobře DPP v listopadu nad 10000, v prosinci nad 10000 a k ní souběžně v prosinci PDČ. V lednu už by DPP být nemusela a DPČ může být ukončena třeba 8. Do průměru mi potom jde DPP za listopad a prosinec + DPČ za prosinec. Dohromady za listopad a prosinec musí být víc jak 21 dnů.

• 27. 11. 2013 13:44

Líba (neregistrovaný)

>>>Řešila jsem to tu asi před týdnem a teď máme trochu
    >>>jiný nápad :
    >>>Zaměstnankyně po RD odchází, nemá práci, půjde na ÚP.
    >>>
    >>>Je u nás na DPČ, RD jí končí 7.12. Aby se jí průměr
    >>>počítal z její mzdy, pan ředitel rozhodl, že v
    >>>listopadu
    >>>odpracuje na DPP něco na jiné pozici (aby nepřišla o
    >>>rodičovskou) - mzda bude větší jak 10000 aby
    >>>vstupovala
    >>>do výpočtu, v prosinci normálně nastoupí tak aby s
    >>>DPP
    >>>odpracovala dohromady alespoň 21 dnů. Odejde až na
    >>>začátku ledna a tím pádem se bude počítat průměr z
    >>>její
    >>>mzdy za IV.Q. (

>>>Vím, že si to všechno musíme obhájit a tak se nechci
    >>>dostat do úzkých.
    >>>Děkuji moc všem za názory a trpělivost s našimi
    >>>nápady
    >>
    >>Jestliže bude mít DPP nad 10000,- a DPČ, musí obojí
    >>skončit současně, aby jí podpora byla počítána z
    >>obojího. Průměr se počítá z každého vztahu zvlášť. O
    >>rodičovský příspěvek v listopadu by nepřišla, ani
    >>kdyby už na
    >>RD nebyla, nijak to nesouvisí. U DPČ se sleduje
    >>polovina pracovní doby v průměru za období, na jaké
    >>je
    >>dohoda sjednána.
    >***
    >Chápu to dobře DPP v listopadu nad 10000, v prosinci
    >nad 10000 a k ní souběžně v prosinci PDČ. V lednu už by
    >DPP být nemusela a DPČ může být ukončena třeba 8. Do
    >průměru mi potom jde DPP za listopad a prosinec + DPČ
    >za prosinec. Dohromady za listopad a prosinec musí být
    >víc jak 21 dnů.

Jestliže jí skončí DPP v prosinci a DPČ až 8. ledna, tak na ÚP budou počítat podporu jen z DPČ.

Průměr nemůžete počítat dohromady.
    § 362:
    "Vykonává-li zaměstnanec práci u téhož zaměstnavatele ve více základních pracovněprávních vztazích uvedených v § 3 nebo ve více pracovních vztazích, posuzuje se mzda, plat nebo odměna v každém základním pracovněprávním vztahu uvedeném v § 3 nebo pracovním vztahu, odděleně."

• 27. 11. 2013 13:56

Johana

Tak to znamená ještě DPP v lednu a potom tepve konec DPČ. Průměr se potom bude počítat jenom z těch DPP protože na DPČ neoddělá ve IV.Q. 21 dnů?
    Děkuji za trpělivost

• 28. 11. 2013 13:09

Loparr (neregistrovaný)

Hlavně jde o to , že smlouvy musí končit nejen ve stejný měsíc, ale i stejný den. Takže pokud DPČ končí 8.1., musí DPP také 8.1. aby se sčítalo pro podporu.

• 28. 11. 2013 13:56

Líba (neregistrovaný)

Ano, asi se nevyjadřuji srozumitelně. Z obou dohod samostatný průměrný čistý příjem z 3.Q, nebude-li odpracováno aspoň 21 dnů, tak pravděpodobný čistý měsíční příjem. Ukončení obou dohod v lednu ve stejný den.

• 28. 11. 2013 16:31

Johana

Děkuji za odpovědi, zdá se mi to pro nás tak složité, že to asi vyřešíme, tak jak jsme mysleli poprvé. Ukončíme poměr k 31.12.2013, nebude mít odpracováno 21 dnů - dostane pravděpodobný, který bude z průměru za III.Q zam.na stejné pozici. Ještě jednou děkuji.

• 28. 11. 2013 17:14

Loparr (neregistrovaný)

Já si všimla až nyní, že má u vás ještě PP. Pak je zbytečné kombinovat PP + DPČ + DPP nebot max. podpora činí 14.157,- víc stejně nedosáhne. Takže pokud skončí PP k 31.12.2013 (předpokládám ukončení dohodou s odstupným), tak když ukončíte tu DPČ k 31.12.2013 bude mít podporu z obou příjmů posunuto o počet měsíců odstupného. Pokud skončí PP 31.12.2013 a DPČ toho 8.1., tak bude mít peníze pouze z DPČ, ale zase ihned. Záleží co zamýšlí paní dál, jestli už má práci atd...

• 28. 11. 2013 17:44

Líba (neregistrovaný)

Tak to já zase doteď myslela, že na RD je z DPČ. Že má pracovní poměr a dostane odstupné jsem nepochopila. Pro podporu bude podstatné to, jestli si nějakou dobu odpracuje po návratu z RD, protože jinak splní 12 měsíců v posledních dvou letech náhradní dobou a bude mít podporu nula nula nic. Navzdory všem průměrům.

• 29. 11. 2013 7:36

Johana

To to omlouvám, uvedla jsem Vás v omyl. Jak jsem psala na začátku je u nás na DPČ a tu DPP jsme vymýšleli aby dostala větší podporu. Už jsme to zavrhli, nastoupí 8.12. po ukončení RD, bude pracovat do 31.12. - potom ten pravděpodobný ze III.Q. zaměstnance na stejné pozici, pokud by se stalo, že bude nával práce, tak bude pracovat ještě v lednu a potom by měla pravděpodobný ze IV.Q. zaměstnance na stejné pozici. Odstupné nedostane a práci zatím nemá. V prosinci oddělá max. 14 dnů, pravděpodobný průměr bude vycházet cca 20000 za 8 hodinovou prac.dobu, ona na tu DPČ bude mít tedy cca 10000 což pro podporu taky není moc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).