Re: paušální výdaje
FÚ posoudil vaši činnost jako svobodné povolání - tam se uplatní 40%, 60% výdajů se dá uplatnit na živnosti - tj. činnosti, na které je vydaný živnostenský list. Pokud máte na vaši činnost živnostenský list, pak jste postupoval správně, ale jestli se vyplatí odvolání, se obraťte na daňového poradce.
já jen doplním - pokud jste zprostředkovával pojištění (sám ho neuzavíral), tak tam by mělo být opravdu správně 60% (pokud samozřejmě máte ŽL na zprostředkování obchodu a služeb)... pokud byste uzavíral smlouvy, ke kterým za zapotřeb licence ČNB (nikoliv ŽL), tak tam je 40%...
Děkuji za zprávu, jen bych chtěl upřesnit svůj živnostenský list (Ič 64996638) mám mimo jiného od 11.11.2009 i na činnost zprostředkování obchodu a služeb a proto jsem uvedl ten 60% paušál, který jsem vztahoval k tomu dodatku. Není ale problém v tom, že s Generali mám smlouvu jako pojišťovací zprostředkovatel ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.