Re: Zápočtový list - jaké datum?
Moc děkuji. Hezký den. A ještě pro ujištění, jestli není nějaká změna. Zaměstnanci vydám zápočtový list, odhlásím ho na ZP a SP a to je všechno, je to tak? Při výplatním termínu vydám potvrzení o zdanitelných příjmech a do 31.12.2013 vyplním ELDP a do 31.1.2014 odevzdám na OSSZ. Je to všechno? Děkuji.
není zač, pěkný den
>>>>>Dobrý den, mám dotaz. Zaměstnanci skončil PP
>>>>>30.11.2013. Byla to sobota. Chci ukončit jeho PP, ale
>>>>>teď
>>>>>nevím, jaké datum vystavení mám dát na zápočtový
>>>>>list.
>>>>>Můžu
>>>>>dát dnešní nebo musím dát 30.11.2013? Nebo páteční
>>>>>29.10.2013? Děkuji za rady.
>>>>
>>>>Jelikož 30.11. byla sobota, můžete použít nejbližší
>>>>následující pracovní den, tzn. 2.12.2013.
>>>
>>>Moc děkuji. Hezký den. A ještě pro ujištění, jestli
>>>není nějaká změna. Zaměstnanci vydám zápočtový list,
>>>odhlásím ho na ZP a SP a to je všechno, je to tak?
>>>Při
>>>výplatním termínu vydám potvrzení o zdanitelných
>>>příjmech a do 31.12.2013 vyplním ELDP a do 31.1.2014
>>>odevzdám
>>>na OSSZ. Je to všechno? Děkuji.
>>
>>Ano, to je vše, jen poopravím - ELDP se předkládají
>>OSSZ do 30 dnů ode dne zápisu údajů do ELDP.
>
>Děkuji, jste moc hodná :-) Hezký den.
Re: není zač, pěkný den
Pokud se vám nechce v lednu posílat přes datovku, tak odevzdejte v prosinci. Přeposílání přes datovou schránku stejně budete muset od ledna uskutečňovat, takže moc si nepomůžete, ono vás to stejně čeká. Já jsem začala s přposíláním už před několika měsíci, abych si to nacvičila a nemusela se v lednu stresovat.
A můžu mít na Vás dotaz? Děláte mzdy více firmám? Já dělám více firmám, zatím teda jenom s.r.o., jsem zaměstnaná u jednoho z nich. Nemám přístup do jejich datovek, a pochybuju, že by mi ho někteří dali. El. podpis taky nemám. Přemýšlím, že jim ty mzdy vždycky zpracuju a pak pošlu mailem dané soubory, ať si to pošlou přes datovky sami. Jaké máte zkušenosti Vy? Nebo myslíte, že je lepší mít na mě el. podpis a ostatní firmy mě zmocní, že můžu posílat přehledy svým el. podpisem? Nebo se zmocňuje firma, pro kterou pracuji? Vůbec s tím nemám zkušenosti. Děkuji za veškeré rady :-)
Pokud jsou firmy zodpovědné (ty, pro které zpracováváte) a pošlou soubory svou datovkou a pošlou to včas - řešila bych to touto cestou.
Pokud ne - zde jsou informace. POtřebujete vyplnit Oznámení o pověření - pro zastupující osobu.
http://www.cssz.cz/cz/e-podani/zakladni-informace/zakladni-informace.htm
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.