Re: daňový doklad k přijaté záloze
Ano, vedu podvojné účetnictví. Toto se týká přenesené daňové povinnosti. Dodavatel mně vystavil fa jako dílčí plnění s textem daňový doklad k přijaté platbě zálohy dle proforma faktury. Zálohu jsem poskytla na dodávku a montáž oken. Zároveň však podotkl, že se jedná o dílčí plnění. V roce 2012 nemám za tuto akci žádný náklad, jen poskytnutou zálohu. Teď bych to potřebovala dát do N.
Děkuji
Re: daňový doklad k přijaté záloze
To je celé nějaké zmatené. Alespoň mně se to tak jeví.
Předpokládám, že jste plátce DPH a máte to pro svou ek.činnost a poskytuje vám to také plátce DPH.
1. V režimu PDP se žádný DD k přijaté platbě nevystavuje.
2. O dílčí plnění by šlo, kdyby to tak dle uzavřené smlouvy bylo dohodnuté např. dle dokončených etap, ale o uzavřené smlouvě nic nepíšete.
3. Dodávka a montáž oken byla nebo bude dokončena kdy? Pokud v r. 2013, vystaví vám dodavatel Daňový doklad v režimu PDP a vy zaúčtujete letos ( musíte zhodnotit, zda se jedná o opravu účet 511 nebo TZ účet 042, 042/021 a odpisy 551/081, málo info) a DPH +- k DUZP a elektronicky podáte Výpis z evidence.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.