Vlákno názorů k dotazu Znalost NOZ se vyplatí :-)) od .Vladimír 22 - Re: Znalost NOZ se vyplatí :-)) ******************************************Stále si říkám...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 12. 2013 22:33

.Vladimír 22 (neregistrovaný)

Re: Znalost NOZ se vyplatí :-))
    Stále si říkám že nechci umřít blbej. Kdybych dělal na MF
    viz ==MF již o chybě ví== tak by mě to zřejmě nevadilo

• 8. 12. 2013 1:28

alen1 (neregistrovaný)

Pavle, znalost NOZ se vyplatí, ale jen těm, kteří půjdou na radu k odborníkům a nebudou se snažit "ušetřit korunu".
    Dle mé zkušenosti více jak 90% účetních ani netuší, že dopady neznalosti NOZ a ZOK mohou být drastické nejen pro ně, ale i pro podnikatele, které účtují.

• 8. 12. 2013 10:43

pája

souhlas, ale jak jeden v budoucnu pozná, kdo je či není odborník? Zatím to vypadá tak, že co hlava, to jiný názor a výklad, stále hledám různá stanoviska a vysvětlení, které se objevují na netu a už jsem našel od několika"renomovaných" právních kanceláří chyby v textu, který zveřejnily. Nedalo mi to a jedné jsem to napsal, pochopitelně, že ani pes neštěkl.Asi si řekli, že nějaký blbeček z vesnice jim do toho nemá co kecat.A pak se obracejte na odborníky. Každopádně nás čeká velmi velmi těžké a složité období.

• 8. 12. 2013 23:27

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Nevyložitelný vadný NOZ
    Pájo,

na NOZ asi žádní odborníci dlouho nebudou, pokud se NOZ neopraví do použitelné podoby, jak požadoval před měsícem sněm České advokátní komory.

Skupinu údajně největších odborníků na NOZ shromáždilo ministerstvo spravedlnosti do skupiny KANCL (Komise pro aplikaci nové civilní legislativy).

Tato komise má vydávat sjednocující výklady k NOZ a ZOK.

KANCL existuje více než 14 měsíců. Za tuto dobu vydal 11 (slovy jedenáct) stanovisek ke zhruba 4 000 základních paragrafů rekodifikace.

Několika členů KANCLu jsem se na přednáškách ptal, proč je tak málo sjednocujících stanovisek. Všichni svorně odpovídají, že se na výkladu jednotlivých paragrafů nemohou dohodnout.

Zde vidím dvě možnosti:

1) jsou to neználci (to vylučuji, stačí si přečíst jejich seznam)

2) diskutují nad nevyložitelným nepovedeným shlukem písmenek

Hezký den!

P.S.

Optimistická zpráva z minulého týdne je, že mají připraveno snad 20 dalších stanovisek k publikaci.

• 8. 12. 2013 23:12

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

NOZ asi značně ohrozí účetní
    Aleno,

já bych osobám poskytujícím rady za úplatu doporučil jako první paragraf NOZu ke studiu § 2 950.

Do množiny těchto osob počítám i účetní.

Taková neomezená odpovědnost za škodu, při chaotické české legislativě, je jednou z mnoha pastí NOZ.

Hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).