Vlákno názorů k dotazu Nedoručená faktura od Ondřej Drbal - Re: Nedoručená faktura Já taky nevidím důvod, proč měnit...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 12. 2013 17:48

Ondřej Drbal (neregistrovaný)

Re: Nedoručená faktura
    Já taky nevidím důvod, proč měnit datum... Maximálně tak splatnost (aby nebyli oficiálně v prodlení).

• 9. 12. 2013 18:05

břídilka (neregistrovaný)

No já to taky tak myslela, ale tam je spíše problém s tou jejích přefakturaci, ale tak to vymyslela protistrana, jen mám strach, aby z toho nebyl nějaký průšvih

• 10. 12. 2013 10:19

Daniela K. (neregistrovaný)

Takto nelze, dodavatel i odběratel musí mít daňový doklad se stejnými údaji (údaje, částky, datumy) Bylo by to obcházení zákona, oni to chtějí takto proto, protože přefakturace je k DUZP, a toto zdaňovací období už bude, pokud jsou měsíčními plátci, uplynulé. Takže by správně měli k přefakturaci udělat dodatečné přiznání a DPH doplatit. Při kontrole FÚ, na to nebude u odběratele těžké přijít, jsou na to uzavřené smlouvy, předávací protokoly,... a navíc když FÚ vyžádá vás o DD, bude tam jiné DUZP, tím jen pozdě odvedené DPH při přefakturaci odběratelem potvrdíte a vysvětlovat FÚ to budete jak?
    (A ano, nárok na odpočet DPH mají, až mají DD, tam problém není). Chyba je na obou stranách, vy jste opomněla poslat a oni vás měli o DD upomínat, aby fakturaci dostali včas. Vy DUZP neměňte a oni ať se rozhodnou, jestli udělají dodatečné přiznání nebo dají do běžného přiznání, s tím že při nálezu FÚ doplatí úroky z prodlení.
    Nebo to musíte celé řešit jiným způsobem.

• 11. 12. 2013 21:54

Brabec František (neregistrovaný)

>>>>>Stala se mi nemilá věc, faktury posíláme jedné firmě
    >>>>>mejlem, ale prostě jsem na jednu fakturu zapomněla.
    >>>>>To
    >>>>>by nebyl až takový problém, ale oni to
    >>>>>přefakturovávají dále. Je to více jak tři měsíce. Já
    >>>>>samozřejmě
    >>>>>fakturu v systému mám. Nyní to chtějí řešit takovým
    >>>>>způsobem, že faktura zůstane stejná, jen změním
    >>>>>datum,
    >>>>>ale
    >>>>>mně v systému zůstane datum původní. Oni si to
    >>>>>zaúčtujou
    >>>>>s jiným DZUP. Moc to nechápu, proč to musím měnit,
    >>>>>vždyť až fakturu přijmou, pak si uplatní DPH. Spíše
    >>>>>se
    >>>>>bojím, jestli to nesmrdí průs.. průšvihem :-)

>>Nebo to musíte celé řešit jiným způsobem.
    >A víte jak? Jiným způsobem??
    Původní fakturu dobropisujte (oni Vám potvrdí, že ji nemají zaúčtovanou) a vystavte znova totéž s aktuálním datumem a další číslem. Nebude to košer, ale bude to vyřešené.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).