Re: Nedoručená faktura
Takto nelze, dodavatel i odběratel musí mít daňový doklad se stejnými údaji (údaje, částky, datumy) Bylo by to obcházení zákona, oni to chtějí takto proto, protože přefakturace je k DUZP, a toto zdaňovací období už bude, pokud jsou měsíčními plátci, uplynulé. Takže by správně měli k přefakturaci udělat dodatečné přiznání a DPH doplatit. Při kontrole FÚ, na to nebude u odběratele těžké přijít, jsou na to uzavřené smlouvy, předávací protokoly,... a navíc když FÚ vyžádá vás o DD, bude tam jiné DUZP, tím jen pozdě odvedené DPH při přefakturaci odběratelem potvrdíte a vysvětlovat FÚ to budete jak?
(A ano, nárok na odpočet DPH mají, až mají DD, tam problém není). Chyba je na obou stranách, vy jste opomněla poslat a oni vás měli o DD upomínat, aby fakturaci dostali včas. Vy DUZP neměňte a oni ať se rozhodnou, jestli udělají dodatečné přiznání nebo dají do běžného přiznání, s tím že při nálezu FÚ doplatí úroky z prodlení.
Nebo to musíte celé řešit jiným způsobem.
Re: Nedoručená faktura
>>>>>Stala se mi nemilá věc, faktury posíláme jedné firmě
>>>>>mejlem, ale prostě jsem na jednu fakturu zapomněla.
>>>>>To
>>>>>by nebyl až takový problém, ale oni to
>>>>>přefakturovávají dále. Je to více jak tři měsíce. Já
>>>>>samozřejmě
>>>>>fakturu v systému mám. Nyní to chtějí řešit takovým
>>>>>způsobem, že faktura zůstane stejná, jen změním
>>>>>datum,
>>>>>ale
>>>>>mně v systému zůstane datum původní. Oni si to
>>>>>zaúčtujou
>>>>>s jiným DZUP. Moc to nechápu, proč to musím měnit,
>>>>>vždyť až fakturu přijmou, pak si uplatní DPH. Spíše
>>>>>se
>>>>>bojím, jestli to nesmrdí průs.. průšvihem :-)
>>Nebo to musíte celé řešit jiným způsobem.
>A víte jak? Jiným způsobem??
Původní fakturu dobropisujte (oni Vám potvrdí, že ji nemají zaúčtovanou) a vystavte znova totéž s aktuálním datumem a další číslem. Nebude to košer, ale bude to vyřešené.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.