Re: OT: Srážka ze mzdy u DPP
A kdyz je soucasti DPP pasaz se smluvními pokutami ? Ktere firma dava k uhrazeni zamestnancum kvuli tomu, ze jim "vznikla" ztrata kdyz byli sankciovani klientem.
takové ujednání je neplatné, pokud si budete stěžovat na OIP-inspektorát práce, tak jim můžou provést kontrolu a vyseknout peněžitou sankci.Jestli chcete té firmě vyrobit problém, tak stížnost podejte.
Firma neustale argumentuje tim, ze jsem podepisoval smluvni pokuty, ze jsem zanedbal me povinnosti a ze jim vznikla ztrata...
1. ujednání je neplatné, protizákonné 2. inspekce práce jim to vysvětlí, pokud do toho půjdete, argumenty jim stačit nebudou
ano, to je jejich problém,ne zaměstnance, tohomůžou postihnout jen krácením premií, pokud nějaké dostává, z odměny nesmí nic krátit.Max. by mohli dohodu okamžitě zrušit, pokud by to měli v ní sjednáno.
Jak máte sjednáno v té DPP odměňování? Upřímně řečeno, tomu zaměstnavateli se ale vůbec nedivím, že nechce být škodný kvůli nepořádnosti svého zaměstnance (který je tam navíc jen "brigádně" na DPP).
tady nesouhlasím, protože jak jsem psal, postihy finanční jsou zakázány, dále bezp. agentura se zavazuje ve smlouvě o poskytování služby zajistit výkon služby zam-ci s platným zdr. průkazem a je její povinností kontrolovat, zda to zam-ci mají OK