Re: e-podání ČSSZ
Dobrý den, především musíte vědět Vy co chcete - a na poště to říct.
http://www.postsignum.cz/
Stáhněte si formuláře, vygenerujte certifikát a s tiskopisy a certifikátem na flashce jděte na poštu.
A nezapomeňte, že v certifikátu musíte mít vložený identifikátor MPSV - bez toho údaje na OSSZ nebo FÚ neodešlete.
já jsem si tedy nechala zřídit datovou schránku, která se zřizuje zdarma a jsem maximálně spokojená, aktivace proběhla hned stejný den, jak byla podána žádost (musí to být zřízení datové schránky pro fyzické podnikajíc osoby).... na OSSZ jsem předala pouze plnou moc, že budu za dané subjekty podávat dokumenty a ID datové schránky...
Prvotní dotaz zněl na certifikát, o datovce nebyla řeč.
Certifikát Vám vydá např. pošta - www.postsignum.cz - musíte si ho vygenerovat, přinést ho na poštu na flashce a oni vám k němu připojí veřejnou část klíče.
Máte-li datovku, je to pro vás jednodušší a certifikát už nepotřebujete. Všechny tiskopisy OSSZ vyplníte pomocí Form Filleru - též ke stažení na webu ČSSZ - a v něm už máte ikonku "odeslat do DS".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.