Re: Rezervní fond - vytvoření
rezervní fond a rezervy jsou úplně něco jiného, rezervní fond tvoří společnosti povinně dle obchodního zákoníku, účetní rezervy tvoří většinou auditované společnosti pro krytí budoucího rizika - rezerva na daň z příjmů, nevyčerpanou dovolenou, nebo rezerva na opravu majetku (může být za určitých podmínek daňovým nákladem)
u pohledávek se tvoří tzv. opravné položky - 558 nebo 559/391
přihlásili jste se do insolvenčního řízení? pokud ano, podívejte se do §8 zákona o rezervách
pokud chcete další podrobnosti, zkuste si zadat přes google.cz
rezervní fond, rezervy, orpavné položky
Re: Rezervní fond - vytvoření
No, vidíte, jak jsem to pomotala. Proto jsem se, já pako, nemohla dopracovat k nějakému výsledku... Rezervy jsou pro mě španělskou vesnicí.
K insolvenčnímu řízení jsme se zatím nepřipojili. Já z toho zákona o rezervách nejsem moc moudrá, ale děkuji za nakopnutí, zkusím hledat podle rady.
Ještě k tomu zaúčtování - rozumím tomu tak, že pokud by jsme se přihlášili k insolvenčnímu řízení, dala bych na 558 (zákonné opravné položky), pokud ne, dám na ostatní opravné položky 559?
Děkuji moc za pomoc a ochotu P.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.