Vlákno názorů k dotazu Jeden majitel - 2 s.r.o. - mzdové účet. od alen1 - Re: Jeden majitel - 2 s.r.o. - mzdové...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 12. 2013 9:14

alen1 (neregistrovaný)

Re: Jeden majitel - 2 s.r.o. - mzdové úč
    Nesjednáváte smlouvu s ním jako fyzickou osobou, ale smlouva je uzavíráná jako s jednatelem společnosti.
    Tudíž je třeba i z důvodu odpovědnosti, uzavřít smlouvu i pro druhé s.r.o..
    Pokud to je DPP, pak tu je nutné uzavřít také v rámci druhé společnosti.
    Těžko může mít v nákladech jedné společnosti DPP, kde se zpracovávají mzdy i pro druhou společnost.
    Přefakturovávat to nemůže, protože by musel mít v té společnosti ŽL na zpracování účetnictví a to asi nemá.
    Mj. s novým občanským zákoníkem a zákonem o obchodních korporacích by mohl mít problém, protože nezajistí zákonné podmínky pro zpracování mezd ve druhé společnosti.

• 30. 12. 2013 10:03

víťa (neregistrovaný)

Děkuji. Takže stačí když ve druhé s.r.o. budu pracovat na DPP.

• 30. 12. 2013 10:33

L.K. (neregistrovaný)

Paní Alenko, a jak byste postupovala ohledně vedení účetnictví a zpracování DP k dani z příjmů? Jedná se mi také o 2. s.r.o. a o společníka jako FO - vedení DE a zprac. DP. Jsem zaměstnaná v s.r.o. a musím všechno toto zpracovat.
    Pokud by se řešilo DPP, tak podle mne lze v 1.čtvrtletí 2014.
    Děkuju. Domnívám se ale, že pan jednatel toto chtít nebude.
    Pokud ne, hrozí nějaký problém do budoucna?

• 30. 12. 2013 10:51

alen1 (neregistrovaný)

Mě osobně se DPP na zpracování účetnictví nelíbí.
    Navíc riziko nesete i vy - asi byste měla nastudovat odpovědnost za škodu v novém občanském zákoníku.Laicky řečeno "kdo se prohlásí za odborníka - nahradí vzniklou škodu"
    Mj. považovala bych za velmi riskantní zejména po 1.1.2014 (tady je jasná odpovědnost za škodu) zpracovávat daňové přiznání jakéhokoliv typu.
    Jednatel samozřejmě nepostupuje dle zákona, těžko bude někomu zdůvodňovat, že účetnictví a daně zpracovává na úkor nákladů v jiné společnosti a dle mého názoru tím určitě nepostupuje s péčí řádného hospodáře.
    Navíc bude v konfliktu zájmů (po 1.1. 2014).
    Jednatelé se po 1.1.2014 budou divit, co vše by neměli dělat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).