Re: peníze za nájemné
Byla-li smlouva uzavřena písemně, napište kamarádce doporuč.dopis, kde uvedete částku přeplaceného nájemného. Skončilo-li nájemné předčasně, vyzvěte jiv dopise o vrácení neoprávněně přijaté čásky. Nebude-li do smluvené doby reagovat, opět dopor. dopisem ji vyzvěte k zaplacení, jinak že dáváte žalobu k soudu na neoprávněné obohacení.
>>>Dobrý den, potřebovala bych poradit, bydlela jsem s
>>>kamarádkou v bytě, který měla ona napsaný na sebe.
>>>Nájemné jsme platili napůl. Ona ukončila nájemní
>>>smlouvu
>>>nečekaně v půlce měsíce a odmítá mi vrátit půlku
>>>nájmu.
>>>Je to částka kolem 4tis, která pro mě není
>>>zanedbatelná. Jak se tahle situace dá řešit? Doklad o
>>>zaplacení
>>>mám. Děkuji
>>Byla-li smlouva uzavřena písemně, napište kamarádce
>>doporuč.dopis, kde uvedete částku přeplaceného
>>nájemného. Skončilo-li nájemné předčasně, vyzvěte jiv
>>dopise o
>>vrácení neoprávněně přijaté čásky. Nebude-li do
>>smluvené doby reagovat, opět dopor. dopisem ji vyzvěte
>>k
>>zaplacení, jinak že dáváte žalobu k soudu na
>>neoprávněné
>>obohacení.
I tak bych napssala uvedené dopisy, nepopře snad, že pobírala peníze za podnájem. Lepší by bylo, kdybyste měla od ní potvrzení, že jste nájemné platila. Nebo alespoň výpis z účtu.
>Děkuji za odpověď. Právě, že mi jsme mezi sebou žádnou
>písemnou smlouvu neměli. Měli jsme bydlet do konce
>měsíce a končili jsme v půlce. Jí se nájem vrátil z čehož
>mi měla dát polovinu ale odmítá mi to dát. Tak nevím
>jak postupovat.
Prošla jsem si Váš dotaz a odpovědi a vůbec si nemyslím, že by z vás někdo dělal pitomce. Tady ale opravdu nejde poradit nic jiného - nejdříve důrazně upomenout dlužníka a potom se poradit s právníkem o žalobě nebo platebním příkazu. Žádný úřad vám peníze nevymůže.
Taky jsem nepochopila, proč se edith urazila. Pokud se s kamarádkou nedomluví, tak taky nevidím jinou cestu, než soudní žalobu (s právníkem, protože si nejsem jistá, jestli by si vše dokázala obstarat sama. I když kdoví, jestli to má cenu - aby ten advokát nestál víc, než vymůže - jestli vůbec něco vymůže, když nebyla žádná smlouva).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.