Re: sklady - dorpavné
Hm...tak to zkuste nastudovat zákon o účetnictví, zvláště pak §25 1c a 5a Pro tazatelku, dopravné materiálu je součástí pořizovací ceny materiálu a musí být v ocenění zásob zohledněno. Nemůžete dopravu dávat přímo do nákladů (výdajů) firmy.
Děkuji tak to mám správně, nakonec jsem tedy dopravné rozpočítala a každou položku opravovala, právě že jsem se to dávala celé do nákladů, ale přečetla jsem si že k zásobách se musí přepravné připočítat, aspoň že to nemusím opravovat. Děkuji moc
V §7b) ZDP se píše (3) Pro ocenění majetku a závazků v daňové evidenci se hmotný majetek oceňuje podle § 29, pohledávky se oceňují podle § 5. Ostatní majetek se oceňuje pořizovací cenou,31) .....což je odvolávka opět na Zákon o účetnictví, §25...takže můj názor je, že ANO
Hmm, tak jo, té odvolávky jsem si nějak nevšiml... Nenapadlo mě, že by se mohla daňová evidence odvolávat na zákon o účetnictví, když se zákon o účetnictví nevztahuje na FO vedoucí DE :-(
A to je to, co teda nechápu. Protože v DE je podle mě úplně jedno, jestli dám do nákladů dopravu a zboží zvlášť nebo zboží navýšené o dopravu, když to jde stejně v obou případech okamžitě do nákladů po uhrazení :-((