Re: Prodej bez živnostenského oprávnění
Tím je myšleno to, že odznáček nechám vyrobit na svůj náklad a na zřízený účet pro depozitum by přišly peníze za nákup odznáčku. Ty peníze by byly jen a jen pro účely depozita, ten náklad výroby a zaslání nakupujícímu by byl takový můj příspěvek na dobrou věc a ještě k tomu by přispěli lidé, kteří by si výrobek zakoupili. Jasně že depozita potřebují například konzervy, deky apod. ale i peníze, pokud kočka onemocní a musí se s ní na vetrinu a ty peníze by pa přišly například na toto.
Takže budete usilovat nějakým způsobem o status veřejně prospěšného poplatníka ?
Jinak to na mě dělá dojem, že budete jako fyzická osoba provozovat živnost (na kterou nemáte oprávnění) a příjem z této živnosti budete dávat pro podporu výdajů kočičího depozita - dle mého názoru byste ale měla příjem nejdříve zdanit a odvést z něho sociální a zdravotní pojištění.
Nejsem ale v této oblasti odborník. Raději si rychle nějakého najděte a vše s ním proberte.
Já se rozkoukávám, jak bych to mohla dělat, ale nevím kam se obrátit o radu. Chtěla bych nějakým způsobem být užitečná v této oblasti, ale strašně tápu a nechtěla bych se dostat do nějakých nepříjemných situací kvůli tomu, že jsem něco měla mít a nemám.
Rozhodně děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.